Comedy Night


Neville Raven (GB) + Harry Glotzbach (NL) + Marco Esser + Jeffrey Spalburg + Emile Gronert


Iedere tweede zaterdag van de maand komt een topselectie van stand-up comedians uit binnen- en buitenland naar je toe!!  Harde, snelle en hilarische humor op topniveau.


MC Neville Raven (GB)
Stand-up Comedian, radio presentator en toneelschrijver Neville Raven komt oorspronkelijk uit Engeland, maar woont nu al weer meer dan een jaar in Nederland. Zijn liefde voor Comedy begon jaren geleden en heeft geresulteerd in optredens over door heel Engeland, Schotland, Nederland en Belgie. Zelfs het prestigieuze Edinburgh Festival staat op zijn CV. Neville is een rustige type maar weet een zaal compleet op zijn kop te zetten.

 


Harry Glotzbach
Na een heavy jeugd in het pittoreske Amsterdam-Noord en een gestrande potentiële profvoetbalcarrière die eindigde in FC Krulschoen 5, stortte Harry zich op een communicatiestudie, waar hij eindelijk leerde praten. De bul was binnen en het echte avontuur kon nu beginnen en jarenlang gold: een dag niet gesurft of gesnowboard was een dag niet geleefd!

Op zoek naar weer nieuwe uitdagingen belande hij herfst 2001 op een comedypodium en was gelijk verkocht. Dit was spanning! Mensen entertainen! Je naakt voelen op een podium! Een Noordamsterdamse visie op de bekrompen Nederlandse samenleving.in Auckland. Harry heeft altijd oog voor de actualiteit en 'comedyceert' echt met
zijn publiek. Bravoure en gevatheid in your face.

 


Jeffrey Spalburg
Hij vormde een duo met Najib, schreef de teksten voor Jorgen en beatboxte voor Brainpower. Nu beatboxt hij solo zijn eigen teksten. Jeffrey Spalburg is acteur, schrijver, MC en stand-up comedian. Je kan hem de afgelopen jaren in vele hoedanigheden zijn tegengekomen. Op het podium bij Made In Da Shade, als MC op Dance Valley, of als schrijver voor Tv programma's.

 


Emile Gronert
Droog, Droger, Gronert. Emile woont in Huis ter Heide. In Huis ter Heide is niets en gebeurt niets. Dat heeft wel sleur tot gevolg: Ik las laatst in de Flair: "Nederlanders doen het gemiddeld 1,8 keer per week." Ik denk: dat klopt, de tweede keer maak ik niet eens meer af.
In deze tijden hoop ik op de terugkomst van Jezus. Als Hij weer naar de aarde komt ben ik wel benieuwd naar al die wonderen! Wel iets nieuws verzinnen: van water wijn maken, dat kan de Aldi ook.

Marco Esser
Stand-up comedian Marco Esser (1971) heeft een heel eigen belevingswereld. Hoewel hij overal grappen over maakt, vinden veel van zijn grappen hun oorsprong in de werkelijkheid. Zijn eigen werkelijkheid wel te verstaan… De grappige verhalen die Esser vertelt, hebben vaak een onvermoede tweede laag. Lachen om zijn grappen is dan ook nooit vrijblijvend.
De Haagse comedian beschikt over een bijzonder groot taalgevoel. Zoals hij het moderne computerjargon bijvoorbeeld gebruikt om een versierpoging te beschrijven is enig in zijn soort. Hij heeft er een handje van om met zijn timing het publiek op het verkeerde been te zetten. Esser gaat weliswaar van de hak op de tak, maar je weet bij hem altijd waar de stam staat.