Seizoensopener: Aril Brikha + Oliver Ho + Ripperton e.a.


Deep Techno - minimal and much more!


Aril Brikha (SE) LIVE + dj Oliver Ho (UK) + El Greco (Dommelvallei) + Ripperton (Lazyfatpeople, CH) + Estroe (NL) + Robob


De Effenaar opent het nieuwe seizoen feestelijk met een techno avond met internationale gasten!

Aril Brikha is echt de 'star of deep techno' hetgeen zijn live optreden gaat bevestigen! Aril Brikha maakt muziek die het best omschreven wordt als Detroit techno op zijn Europees. Opmerkelijk van deze oorspronkelijk Iraans/Iraakse, uit Zweden afkomstige producer! In 1998 brak Aril Brikha door met de clubhit 'Groove La Chord' dat op het beroemde Transmat label van Derrick May uit Detroit uitkwam. Hij ontwikkelde daaruit een fantastisch debuut album en later een spetterende live set van maar liefst ruim anderhalf uur die we vanavond gaan meemaken.

Oliver Ho kennen de meesten van zijn stevige techno releases op het Londense Blueprint label, waarmee hij naam vestigde als een van de veelzijdigste techno producers wereldwijd. Hij richtte echter ook zijn eigen Meta records op wat waarbij diepgang en dansbaarheid met een tribal tintje de boventoon voeren. Hij remixte onder andere Adam Beyer, dj Funk, Ben Sims, dj Krush en vele anderen. In de internationale club scene is Oliver Ho een veelgevraagde dj en hij ontving (net als collega's Ritchie Hawtin en Mad 'Underground Resistance' Mike) in Berlijn de 'Musik und Maschine award' voor zijn prestaties. Zijn dj set bevat krachtige ritmestructuren en wordt vaak aangevuld met samples en eigen drumcomputerritmes.

In de Eindhovense underground scene staat El Greco voor funky en minimale techno, overgoten met een flinke dosis "Detroit". Al sinds 1991 verslaafd aan house en sinds 2000 serieus aan het DJ-en, is hij inmiddels uitgegroeid tot één van de bekende techno namen in de Eindhovense underground scene. Sinds 2005 maakt hij deel uit van Dommelvallei, een hecht collectief dat hard aan de weg timmert om een naam voor zichzelf te maken in de Eindhovense scene en daarbuiten.

Bij internetters is El Greco vooral bekend van zijn web-site www.e-troit.com waar een grote collectie aan mixen en live-opnames van diverse feesten en DJ's te downloaden is.

Ook in de kleine zaal een bijzondere seizoensopening.

Een primeur voor Nederland van een mooie diepe dj set van Ripperton. Deze Zwitser is helemaal hot aan het worden met zijn project Lazy Fat People, releases dit jaar op onder andere James Holden’s Border Community en Carl Craig’s Planet E, en maakt remixes voor Laurent Garnier en Patrick Chardronnet. Op zijn web site vind je een fantastische live dj set die minimal combineert met een swingende opbouw en verrassende muzikale uitstapjes. De Effenaar is blij dat deze ster in wording Eindhoven aan komt doen!

Als geen ander is Estroe in staat om het begin van de avond om te toveren in een sfeervolle beleving. In haar platenkoffer zit dan ook het nodige materiaal om dat mee voor elkaar te krijgen, ook eigen werk zal zeker voorbij komen. Want Estroe’s producer skills zijn inmiddels opgevallen bij labels als 7th Sign, Lessismore en Eevo Lute Muzique bij wie ze releases klaar heeft staan.

Niemand minder dan Eindhovens trots Robob heeft de eer de avond af te sluiten. Er zijn weinig woorden voor nodig om te omschrijven wat hij doet. Verrassende mixen en platenkeuzes en moeiteloze afwisseling van floorfillers met de nieuwste releases.