Mando Diao


+ Super 88


Wanneer bands nazaten met elkaar zouden kunnen verwekken, zou Mando Diao het springerige zoontje zijn dat bij samensmelting van The Strokes en Oasis zou ontstaan. Of van The Kinks en The Stones. Of ook een leuke: The Libertines en The Hives.
Anyway, het Zweedse Mando Diao maakt bezielde rock-'n-roll waarin ze het beste uit de rockmuziek van de afgelopen vier decennia verwerken. Hun garage pop/rock is opvallend ruw en tegelijkertijd hitgevoelig. En de heren klinken even eigenwijs en opstandig als hyperactief en zelfverzekerd. Feit is dat stilstaan redelijk moeilijk is tijdens hun liveshows.

Debuutplaat "Bring 'em In" zorgde in 2002 (gemiddeld waren de heren toen 20 jaar) al voor een erg lekkere 'aha-erlebnis' en opvolger "Hurricane Bar" deed dat twee jaar later eigenlijk weer. Inmiddels ligt de fonkelnieuwe plaat "Ode to Ochrasy" in de schappen en onderstreept de band rondom gitaristen/zangers Gustaf Norén en Björn Dixgård maar eens te meer dat ze ook in de wat rustigere songs punten scoren. Zo bezingen ze de stad Amsterdam in een ontzettend pakkend en meeslepend nummer. Aan jou om er voor te zorgen dat ze op een volgend album de eer betonen aan Eindhoven....

 

Het trio Super 88 komt uit de zompige Peelstreek en maakt een energieke mix van Russ Meyer rock, Garagepop en Heavy Psychedelica. Oftewel: "Soulvolle Garage".