Afgelast

Misfits (Cancelled)


Dit concert is helaas gecancelled. Er wordt gezocht naar een vervangende datum in 2007. Deze wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Kaarten voor het concert van 13 september kunnen teruggebracht worde


+ main support + Dead Elvis And His One Man Grave


The Misfits, hebben die eigenlijk nog een introductie nodig? Deze horror-punk legende werd ruim 25 jaar gelden opgericht door bassist Jerry Only en Glenn Danzig en is nog steeds immens populair bij de fans (feinds) over de hele wereld. Bovendien zijn de Misfits een groot voorbeeld voor veel hedendaagse bands.

De naam van de band werd ontleend aan de laatste film waarin actrice Marilyn Monroe te zien was. Het bleef niet bij eenmalige flirt met het filmgenre. De Misfits onderscheidden zich tijdens de bloei van de punkscène van andere bands door zich nadrukkelijk te laten inspireren door horrorfilms. Dit kwam onder meer tot uiting in het excentrieke voorkomen van de bandleden.
 
Met hun markante imago van zwarte make-up en duivelse haarlokken werden de Misfits een icoon voor de punkrebellen van begin jaren '80. Het bijbehorende 'Fiend Skull'-logo is tot de dag van vandaag een veelgewild merchandise-item.
 
De manier waarop de populariteit van de Misfits zich daarna verder ontwikkeld heeft, is opmerkelijk. Na de vroege successen begin jaren '80 bereikte zij met het comeback-album American Psycho pas echt een groot publiek. Deze nieuwe faam had de band voor een belangrijk deel te danken aan Metallica en Guns N' Roses. Door bij concerten Misfits-nummers te spelen, lieten deze bands een nieuwe generatie met de Amerikaanse punkers kennis maken.

Misfits oprichter Jerry Only (Bass/Vocals) en orginele Misfits drummer Robo worden vanavond bijgestaan door niemand minder dan Black Flag gitarist Dez Cadena.Elvis is back from the grave! En met zijn one man band geeft hij vanavond een supersnelle karate/garage show. Zien is geloven!