Textures


+ Malkovich + Escadron


Na de release van debuutplaat 'Polars' in 2003 werden de Nederlandse podia stukken onveiliger. Ineens waren ze daar; Textures. Geijkte muzikale wetten konden linea recta overboord. Grenzen werden drastisch verlegd. De termen "wiskundige strakheid" en "agressie mét melodie" kregen een volledig nieuwe lading. Bovendien delfde iedere band die met Textures een podium durfde te delen het onderspit.

Textures boezemde ontzag in en dat is nooit overgegaan. Nog steeds blazen magazines de loftrompet over onze Nederlandse Dillinger Escape Plan, maar daarmee doen we Textures vandaag de dag  te kort. ‘Polars’ was weliswaar een doorbraak in de moderne (mathematic) metal en sceptici waarschuwden dat na zo’n debuut het enkel nog bergafwaarts zou gaan, maar niets is minder waar. ‘Drawing Circles’ is de naam van hun nieuwste parel. Niet alleen agressief, staccato, emotioneel en snoeihard, maar een volledig nieuwe legering en unieke benadering en beleving van hardcore en metal, gekneed tot nieuwe dimensies. Overdreven? Dan weten we zeker dat je deze band nog nooit live bezig hebt gezien!

Malkovich demonstreert je dat vele genres te combineren zijn met metal. Hoor ik daar geen grunge, nu-metal, mathcore, punk en blues invloeden? Groovy swingcore van eigen bodem!

Escadron heeft boven de rivieren al diverse zalen op de kop gezet met hun aanstekelijke thrash en laten vanavond zien waarom zij binnenkort terecht door gaan breken.