ANTICLUB feat. Daniel Bell (USA)


techno


+ MBC + Alexis Tyrel + Rolf Bisschops


Speciale editie van ANTICLUB met technogrootheid Daniel Bell uit Detroit en 2e release van het label op komst.

Voor deze nieuwe editie, voor het eerst in de grote zaal van de Effenaar, heeft ANTICLUB een wel heel bijzondere artiest weten te strikken. Daniel Bell uit “Motorcity” Detroit, Michigan is één van de grondleggers van de hedendaagse minimale techno, die inmiddels mede door artiesten als Richie Hawtin en Ricardo Villalobos tot een wereldwijd fenomeen is uitgegroeid. Naast zijn producties op toonaangevende labels als Perlon, Novamute, Accelerate, Tresor, Logistic en zijn eigen labels 7th City en Elevate, stond hij ook aan de wieg van Anthony Shakir's Frictional en Dopplereffekt’s Dataphysix label. Hij zal deze avond al om 24.00 uur aantreden, om zo te zorgen voor een perfecte opbouw van de avond. Wees er dus vroeg bij!

Hierna neemt ANTICLUB resident Rolf Bisschops, sinds kort ook actief als producer op het ANTICLUB en Grayarea label, het over. Hij zet de versnelling een tandje hoger en maakt met een zeer gevarieerde house/electro/techno set de weg vrij voor de knallende afsluiter van de avond; MBC.

Met zijn stevige, opzwepende funky en clubby techno heeft MBC zich inmiddels al ruimschoots bewezen als hoofdproducer en mede-eigenaar van het Lessismorecordings label, dat gretig aftrek vindt in het buitenland en wiens platen worden gedraaid door mensen als Richie Hawtin en Steve Rachmad. Mede hierdoor werd het label vorig jaar nog voor een labelavond uitgenodigd door de legendarische club Berghain/Panoramabar uit Berlijn. Hiernaast is MBC een zeer technisch getalenteerde dj en graag geziene gast op zowel verschillende underground en club feestjes, als de grotere feesten en festivals van onder andere Extrema.

En er is meer...! De avond zal geopend worden met een dikke 2 uur durende live-set van Alexis Tyrel; ook wel bekend als het electro alter ego van Gideon, die al eerder op grote festivals als Awakenings, Extrema Outdoor en Noorderslag te zien is geweest. Alexis Tyrel is hoofdproducer en mede-eigenaar van het Lessismore sublabel Grayarea dat hij, net als de labels Lessismorecordings, ANTICLUB en Minimalplus samen met MBC runt. Hij speelt deze avond, net als de week ervoor op het Extrema Outdoor festival, veel nieuw werk met natuurlijk ook volop aandacht voor de 2e release van het ANTICLUB label. Van deze release zal het het nummer met de titel (en stem van) Rebecca Loos waarschijnlijk in de nabije toekomst nog veel stof doen opwaaien.

ANTICLUB is wars van hypes en hokjesgeest en je kunt dan ook op zowel het label als de avond zelf een breed scala aan electronische muziek verwachten, dat ook op de eerder genoemde labels terug te vinden is. Van housy Detroit techno tot rave en van minimale techno tot rauwe oldschool electro. Kaal maar vol, rauw maar warm. Niks hoeft, alles mag!

Programma:

22:00-24:00            Alexis Tyrel Live     Grayarea/Extrema

24:00-02:00            Daniel Bell             Perlon/7th City

02:00-03:00            Rolf Bisschops        Anticlub

03:00-04:00            MBC                      Lessismorecordings