Afgelast

Mobb Deep


let op: het optreden van Mobb Deep is afgelast. Een nieuwe datum voor najaar 2006 wordt binnenkort bekend gemaakt.


let op: het optreden van Mobb Deep is afgelast. Een nieuwe datum voor najaar 2006 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Hieronder een engelstalige verklaring voor het afgelasten van het concert.
The group is forced to postpone the tour to the fall of 2006. This is due to a movie engagement that they have just taken with a studio in Hollywood. The engagement is to be executed in within weeks.

Mobb Deep stresses that it is a reliable act which cares about its reputation internationally. They realise that a chain of professionals has been working hard on this tour and they express sincere regrets for the inconvenience. This is why they ask that we should not doubt about the realness of the tour planned later this year.

 

Terwijl de hardcore rap-acts bekend staan om hun weinig verheffende en vooral exploiterende muziek, weet het duo Mobb Deep met keiharde rap in alle hoeken van de rapwereld respect af te dwingen. Mobb Deep bestaat uit de rappers Prodigy and Havoc en het duo werd aanvankelijk beschouwd als de zoveelste laagdrempelige hardcore gangsta rapgroep. De twee rap-fans ontmoetten elkaar op de prestigieuze Graphic AHs High School in Manhatten. Ze waren nog tieners toen ze in 1993 hun eerste album 'Juvenile Hell' uitbrachten op een klein plaatselijk labeltje. Het album was een typisch voorbeeld van hardcore rap, viel dan ook niet bepaald op en de verkoopcijfers stelden dan ook teleur. Toch was het genoeg om de aandacht van het Loud label te trekken en de jongens kregen hun eerste echte platendeal aangeboden. Op het tweede album 'The Infamous' uit 1995 was de muziek net zo ongepolijst als het eerste, maar het tweede album zorgde wel voor een doorbraak. De hardcore-gemeenschap omarmde 'The Infamous' en verhief het nummer 'Shook Ones, Pt. 2' tot anthem. Mobb Deep verwierf zowel aan de westkust als de oostkust van de VS bekendheid met originele teksten over het ruige straatleven in de buurt waar Prodigy en Havoc vandaan komen, de Newyorkse ghettowijk Queensbridge.

Aan het eind van de jaren negentig volgde hun derde album, Hell on Earth, dat op nummer zes binnenkwam op de Billboard albumlijst. 'Murda Muzik' deed het begin 1999 nog beter en kwam nieuw binnen op nummer drie - een opvallende prestatie als je bedenkt dat de stijl net zo hardcore was als hun oudere werk. Het succes was inmiddels zo groot dat de dertig nummers die Mobb Deep voor het album had geschreven en waarvan demo's waren gemaakt allemaal voor het uitkomen van het album uitlekten. Via het zwarte circuit op straat en via internet werden de ruwe opnames grif onder de grote schare fans verspreid. Met de single 'Hey Love' scoorde Mobb Deep vervolgens hun grootste crossover-hit tot nu toe en zorgde zo voor een flinke verbreding hun schare fans.

Eind 2000 bracht Prodigy zijn eerste solo-album uit, 'H.N.I.C.', waarop werd meegewerkt door producers als Alchemist en Rockwilder. Een jaar later volgt opnieuw een album van Mobb Deep, 'In'amy' op het Loud Records label. Kort daarop wordt Loud opgeheven en het nieuwe Mobb Deep album "Blood Money" is begin mei via G-Unit (o.a. The Game, 50 Cents, M.O.P.) verschenen.