Woven Hand (David Eugene Edwards of 16 Horsepower)


Woven Hand is de band rondom David Eugene Edwards, de gedreven zanger en multi-instrumentalist die eerder furore maakte met 16 Horsepower. Een niet te missen show voor liefhebbers van Nick Cave, Madrugada en Tom Waits! 

Was 16 Horsepower al een duistere band, bij Woven Hand gooit David Eugene zijn hele ziel en zaligheid er pas echt uit. Edwards gelooft niet alleen in God, maar daarnaast ook in het feit dat muziek puur en oprecht dient te zijn. Zoals andere muzikanten zich te buiten gaan aan alles wat God verboden heeft en daar hun inspiratie vandaan halen, zo gaat het in het brein van David Eugene Edwards juist totaal de andere kant op. Dat wil wel zeggen dat de majestueuze intensiteit waarmee de muziek gebracht wordt recht uit het hart komt! Verwacht dan ook een avond vol super intense muziek

Het gebruikte instrumentarium is zeer divers zoals banjo, gitaar, bandeon, staande bas, piano en drums inclusief potten en pannen. 16 Horsepower gitarist Stephen Taylor is vanavond ook van de partij en er zullen ook nummers van deze legendarische band voorbij komen.

Het nieuwe album 'Mosaic' ligt sinds half juni in de winkel en kun je nu hier beluisteren.

Gratis naar Woven Hand? Surf dan via onderstaande link naar de website van Openbare Bibliotheek Eindhoven. Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op een vrijkaart voor het concert van Woven Hand!