Beres Hammond


Reggae


Beres Hammond was in zijn begin tijd één van de meest ondergewaardeerde reggae artiesten. Gelukkig is het met die erkenning de laatste jaren meer dan goed gekomen! Hammond is gespecialiseerd in romantische lovers rock, maar ook dancehall, conscious roots reggae, hiphop fusion en moderne r&b hoor je terug in zijn sound.

Beres Hammond werd in 1955 op Jamaica geboren als Hugh Beresford Hammond. Hij groeide op met zijn vaders platencollectie vol Sam Cooke, Otis Redding, Marvin Gaye en jazz én de Jamaicaanse muziek van die tijd: ska en rocksteady. Alton Ellis, Peter Tosh, the Heptones en Ken Boothe waren zijn grootste voorbeelden.

Beres Hammonds debuut plaat 'Soul Reggae' kwam uit in 1976. In dat jaar scoorde hij ook hits met de singles 'One Step Ahead' en 'I'm in Love'. Zijn ster rees echter zeer langzaam in de jaren die komen gingen. Totdat in 1996 zijn CD 'Love From a Distance' opnieuw werd uitgebracht. Deze slimme zet maakte hem tot één van de meest populaire lovers rock artiesten van de wereld. Niet alleen was samenwerking met onder andere Maxi Priest, Wyclef Jean, Buju Banton en Big Youth daarvan het gevolg. Ook trok hij volle zalen en festival weides tijdens zijn wereld tournees.