Lou Rhodes (singer and songwriter of Lamb)


+ OddurWij werden heerlijk verliefd op de serene schoonheid van het schitterende solodebuut Beloved One van Lou Rhodes.

Een kleine tien jaar was Rhodes de songschrijver en herkenbare sirenenstem van de in Manchester gevestigde triphopband Lamb, totdat ze na het verschijnen van het album "Between Darkness and Wonder" (2004) genoeg kreeg van het bekvechten met haar muzikale tegenpool Andrew Barlow, en vertrok.

Ongeveer op hetzelfde moment klapte de relatie met de vader van haar kinderen, en ineens woonde ze met de twee kleintjes in een camper.

Back to basics, dat is wel het minste wat je het kon noemen. En dat was ook precies wat gebeurde toen ze uiteindelijk neerstreek in een studio bij Ridge Farm, een commune op het platteland in de buurt van Surrey. Of, zoals ze in "Each Moment New" zingt, terwijl een gitaar tokkelt en strijkers laag fluisteren en zuchten: "A wise man said to me/don't underrate simplicity". Het is een pastoraal soort folkliedje dat, net als de negen tracks die volgen, de betoverende sfeer uitademen die we al kennen van Lamb. De stuiterbeats zijn verdwenen en de nummers zijn meer dan ooit gedoopt in de traditie van de Britse minstrelen met een sausje internationale tijdloosheid van Chinese violen en Tuvaanse gitaren. Lou Rhodes maakt het boeiend tot het eind, met subtiel avontuurlijke arrangementen, haar wonderschone hese stem en bijna pijnlijk openhartige teksten.

Lamb fans hoeven niet te vrezen: er zullen vanavond ook een aantal bekende Lamb nummers gespeeld worden.