Dungen


Psychedelica


We vs Death


Helemaal geweldig! Dungen, een groepje psychedelische jonge Zweden, is een ware rock sensatie!

Dungen vindt de psychedelische rock uit de 70's opnieuw uit. Pink Floyd meets Led Zeppelin meets Deep Purple meets Madrugada. Met de CD 'Ta Det Lugnt' maakten ze een geniale plaat met bakken lef en ontvlambare passie.

Live klinkt Dungen heel erg "1973". Gruizige drums, ronkende bas en met bovendien een fantastische gitarist die volgens velen het beste gitaargeluid van het moment heeft. Lekker scheurend en heerlijk fuzzy!

Luisteren naar 'Ta Det Lugnt' ("Take it Easy") is als het maken van een Zweedse boswandeling onder het kauwen van de plaatselijke paddestoelen. Wie ooit die noordelijke bossen bezocht heeft, kan het weten: je kunt er hopeloos in verdwalen. Ze zijn doorzeefd met verfrissende meren en hier en daar springt plots een rendier weg tussen de struiken. In de verte hoor je een donderwolk onstuimig tekeer gaan en ineens verstoren nerveus gierende gitaren de rust. Voortgestuwd door wat drum rolls en een stoere bas, vliegt het geluid de hoogte in om er alsmaar steviger op los te knallen. Dan valt de grond onder je voeten weg en zijn er alleen nog maar de gewone bosgeluiden en enkele donderslagen. Vele onverwachte wendingen en heuveltoppen later zit de eerste track van 'Ta Det Lugnt' erop. Nog twaalf te gaan...

Luister naar ‘Panda’ en er is maar één conclusie mogelijk. Dungen wordt de nieuwe Zweedse hype!