Plaid (UK)


Electronica


+ Secede (Sending Orbs, NL) + dj OSM


Plaid releast 9 juni hun nieuwe album 'Greedy Baby' op Warp Records, en we zijn trots om de primeur te hebben van hun nieuwe live show. Versterkt met hun eigen visuals belooft dit een sfeervolle elektronische avond te worden. Plaid staat al vele jaren garant voor unieke elektronische muziek, waarin ze moeiteloos abstracte klanken combineren met latin invloeden en mooie melodielijnen. Ze braken definitief door na hun tour samen met Björk voor wie ze ook nummers componeerden.

 

In het voorprogramma een kort maar zinderend optreden van het Nederlandse talent Secede, alias Lennard van der Last (1984). Hou je van zware, zinderende pads die als een tsunami over je heen golven, dan is Secede een must-see. Zijn tweede (en meest recente) album, uitgebracht op het Groningse label Sending Orbs en is een juweel. Live weet Secede door zijn gevoel voor compositie en melodie van sfeervolle soundscapes, samples, diepe, warme, vaak uitbundige melodieen ware monsters van nummers te maken die zich zonder twijfel in de luisteraar zullen vastbijten. Waar zijn cd's zich hoofdzakelijk focussen op het creeëren van een atmosferische ambient-wereld, kan Secede live aardig tekeer gaan met beats. Laat je wegspoelen, er mag gedanst worden!

 

Tussen beide acts en na afloop draait dj OSM de mooiste electronica plaatjes zodat je nog kunt nagenieten tot in de late uurtjes.