Playlab


plus Zesde Kolonne presenteert: Guerrillia Scope(programma met korte films) + DJ Sugar Beat Luke


Thomas Elbers (Kypski) + Fred Leeflang + Tim Hoeymakers (the Funktransplant, Mo' Jones) + Florian Hoefnagels + Mathieu Cleijne (Rotterdam Ska-Jazz Foundation)


In Playlab komen vijf muzikanten die niet eerder met elkaar gespeeld hebben éénmalig bij elkaar. ’s Middags repeteren, ’s avonds uitvoeren. De muzikanten komen uit verschillende muziekstromingen en worden door Mischa van den Ouweland, Playlab programmeur, bij elkaar gebracht. Wat deze combinatie oplevert kan alleen op de avond zelf ervaren worden.

De sessieleider van deze tweede Playlab in de Effenaar is DJ Kypski, meervoudig Turntablized-kampioen van Nederland en natuurlijk bekend van zijn band C-mon en Kipsky. Hij wordt in het diepe gegooit met de volgende muzikanten;
Saxofonist Fred Leeflang. Hij speelt Jazz, Pop, Rock, en samen met artiesten als Rob de Nijs, Earth and Fire, Andre Hazes, Henk Elsink.
Funk bassist Tim Hoeymakers is bekend van o.a. de Funktransplant en Mo & The FamilyTea. Florian Hoefnagels is vanavond de drummer en Mathieu Cleijne is de gitarist die we ook kennen van de Rotterdamse Ska Jazz Foundation.


Guerrilla Scope is een initatief om de korte film extra aandacht te geven. De aandacht die de korte film verdient, want die zien we te weinig. En er zijn veel goede korte films. Voor de Effenaar plukt Guerrilla Scope uit het archief van de fictie, experimenteel, animatie en kunstenaars films. Als een DJ, maar dan met korte films, verzorgt Guerrilla Scope film voorstellingen: spelend op de behoefte van het publiek.

Playlab is een project van Muzieklab Brabant, i.s.m. de Zesde Kolonne en de Effenaar.