Simple Indoor festival: Ellen Allien e.a.


Het Simple indoor festival vindt plaats in de grote èn kleine zaal en in het café.


Ellen Allien (B-pitch Control, Berlin), Tomas Andersson (B-pitch Control, Stockholm), Nuno dos Santos (Full Spectrum), Ari Daily (Simple, The Rundown), Big Hair (Live, U-Freqs, London), El-p (Minimal


Deze avond hebben we in de grote zaal het B-pitch Control label te gast in de vorm van headhoncho Ellen Allien. Zij neemt één van haar sterren, Tomas Andersson, mee om met die typische Berlijnse B-pitch sound de zaal te killen. Wat is die sound dan? Het is donker en dwingend, maar klinkt tegelijkertijd subtiel en zo verdomd funky. Het is het geluid van vandaag én morgen. Stoer en sexy!

 

Ellen Allien, de ongekroonde koningin van Berlijn, blijft ons met haar label onoponthoudelijk bestoken met kwaliteitsreleases van de bovenste plank. Met artiesten als Paul Kalkbrenner, Modeselektor en Tomas Andersson weet ze een divers geluid te presenteren wat het midden houdt tussen dubby techno, underground house, freaky electronica en loodzware electro. Dit is precies wat je van haar kunt verwachten tijdens haar deejaysets. 

 

De Zweed Tomas Andersson is wellicht bij iedereen bekend van zijn enorme clubkneiter 'Washing Up'. Vorig jaar door elke zichzelf respecterende deejay he-le-maal grijs gedraaid en niet voor niets terug te vinden in véle jaarlijstjes. Het jaar daarvoor leverde hij met 'Numb' een rave anthem af die heel Berlijn op zijn grondvesten deed schudden. Deze man weet met zijn energieke geluid te overtuigen en scheurt daken open van clubs wereldwijd.

De uit Utrecht afkomstige Nuno Dos Santos werd tijdens de laatste Release Dance Awards uitgeroepen tot talent van het jaar. Hij wordt gezien als een waardige opvolger van Joris Voorn. Met zijn eigenzinnige mix van deephouse, minimal, acid, techno en breakbeats is hij een graag geziene gast in clubs en op festivals door heel Nederland.

In de kleine zaal presenteren we een heel ander geluid. Boompty acidhouse, twisted electrofunk en butt shaking minimal.

Big Hair, UK's best kept secret, zorgde vorig jaar nog voor lachende gezichten in de oude Effenaar. Met hun knotgekke sonic-bass driven supercharged house and tech-funk zijn ze kind aan huis bij Londense topclubs als 'The End' en 'Fabric'.

El-p van Minimal Eindhoven is een onvoorstelbaar goede deejay. Er zijn er maar weinig die met zoveel gevoel hun minimale grooves weten te presenteren. Let op onze woorden; deze jongen wordt groot!   

Ari Daily weet met zijn eigenwijze geluid keer op keer de dansvloer te behagen. Of het nu house, broken beats of electro is, de funk druipt ervan af.

In het cafe staan de Damn Tasty Deejays. Deze oude rotten hebben door de jaren heen een uitstekende neus ontwikkeld voor kwaliteitsmuziek en draaien alles zolang het maar soul bevat.