Uitverkocht

Pete Philly & Perquisite + Illicit + Senna


Dj's INT + Wenck (Sexy)


Je hebt het nu onderhand wel gehad met die rappers? Weet je de laatste keer niet meer te herinneren dat je nog een echt origineel album van een rapper hoorde?

 

Dan heb je nog geen kennis gemaakt met ‘Mind.State’, het vorig jaar verschenen albumdebuut van de op Aruba geboren poëet Pete Philly en zijn producer/cellist Perquisite, met voorsprong de origineelste hiphopcrew van Nederland en ver daarbuiten. De combinatie van relaxte beats, klassieke strijkers en fraaie raps, die nu eens niet over het ego van de maker handelen, werkt perfect. Om over de ronduit schitterende bijdragen van jazzartiesten als saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective) en gitarist Jesse van Ruller en de gastvocalisten Talib Kweli en Senna nog maar te zwijgen. De klasse druipt er aan alle kanten van af. Deze veelzijdigheid komt ook tot uitdrukking in hun live shows. Ze treden op in hybride formatie bestaande uit een DJ, contrabassist, saxofonist en cellist en natuurlijk Pete Philly op vocals. Wie van De La Soul, A Tribe Called Quest, Guru, The Roots houdt, schaft deze moordplaat per direct aan. Maar ook overig muziekminnend Nederland doet er goed aan zoveel oorspronkelijk talent te koesteren.

Illicit is een vaste waarde in de Utrechtse hiphop-scene. Deze vijfkoppige hiphop/soulband (raps, dubbele vocalen, toetsen, bas, gitaar, drums) is voornamelijk beinvloed door artiesten als The Roots, Common, D'Angelo, Erykah Badu en Mos Def en leunt qua sfeer sterk tegen Spearhead aan. De bandleden zijn zodanig op elkaar ingespeeld, dat Illicit zonder twijfel de beste live-hiphopgroep van Utrecht en ver daarbuiten genoemd mag worden.

Senna is soulzangeres èn pionier in hiphop, en legt in tracks van makers als Delic, C-mon en Perquisite haar ziel bloot.