Playlab


plus Zesde Kolonne presenteert: Guerrillia Scope(programma met korte films) + DJ Sugar Beat Luke


André Dodde + Clous van Mechelen + Detlef Tividor + Richard Plukker + Sjang CoenenIn Playlab komen vijf muzikanten die niet eerder met elkaar gespeeld hebben éénmalig bij elkaar. ’s Middags repeteren, ’s avonds uitvoeren. De muzikanten komen uit verschillende muziekstromingen en worden door Mischa van den Ouweland, Playlab programmeur, bij elkaar gebracht. Wat deze combinatie oplevert kan alleen op de avond zelf ervaren worden.

De sessie van vanavond bestaat uit:

Sessieleider en organist André Dodde. André speelde met Das Aldi Combo op het Eurosonic festival een afgeladen Benzinebar in vuur en vlam. Net zo makkelijk warmt Das Aldi Combo de zaal op voor een uitverkochte Fun Lovin’ Criminals of verdrijft Das Aldi Combo de regen op de Parade in Amsterdam. Het lukte Das Aldi Combo zelfs om de beblaarde voeten op de Nijmeegse Vierdaagse weer in beweging te krijgen.

Clous van Mechelen op saxofoon. Clous is naast muzikant ook tekstschrijver en componist. Hij schreef de muziek voor o.a. de Grolsch reclames, diverse films (o.a. voor Theo van Gogh) en werkte veel met Wim T. Schippers.

Gitarist Richard Plukker. Richard is een muzikale duizendpoot. Gitarist, bassist, toetsenist en zanger bij o.a. Jaffa in Stereo, Candybar Planet, Moonstrong, Eboman, Peter Pan, Astrosoniq, Bertus Borgers en Incense.

Detlef Tividor is de drummer van Dyzack en Spider Rico.

Sjang Coenen is een bassist met een geheel eigen stijl. Hij speelde o.a. in Admiral Freebee.


Guerrilla Scope is een initatief om de korte film extra aandacht te geven. De aandacht die de korte film verdient, want die zien we te weinig. En er zijn veel goede korte films. Voor de Effenaar plukt Guerrilla Scope uit het archief van de fictie, experimenteel, animatie en kunstenaars films. Als een DJ, maar dan met korte films, verzorgt Guerrilla Scope film voorstellingen: spelend op de beheofte van het publiek.

Zet ook alvast de volgende Playlab data in je agenda: 12 april , 17 mei en 14 juni.

Playlab is een project van Muzieklab Brabant, i.s.m. de Zesde Kolonne en de Effenaar.