Staind


Extra Nederlandse show vanwege het zeer snel uitverkochte concert op 13 maart in de Amsterdamse Melkweg.


Left


De Effenaar is heel trots een band op haar podium te mogen ontvangen die wereldwijd miljoenen cd's verkoopt!

Er is veel gebeurd sinds het allereerste optreden van Staind in februari ’95. Een jaar later staat het viertal immers al in het voorprogramma van het grote Limp Bizkit. Staind ziet haar kansen op succes echter direct slinken want nog voor het optreden raken ze in een hevige discussie met Limp Bizkit opperhoofd Fred Durst. Toch niet echt bekend om zijn gevoelige natuur, stoorde de Limp Bizkit voorman zich wild aan het hoesje, waarop een bloederige bijbel vast genageld zit aan een mes, terwijl een Barbie pop omgekeerd aan een crucifix hangt. "Hij haatte ons al voordat we een noot gespeeld hadden”, weet Mushok zich nog levendig te herinneren. Fred Durst komt direct na het optreden met hangende pootjes terug, compleet onder de indruk van hun live show.

Fred zal voor Staind zeer belangrijk blijken. De brave man bezorgt hen een platendeal en neemt ze mee op toer. Het tweede album 'Break the Cycle' uit 2001 betekent de echte doorbraak voor de groep. De singles 'It’s been awhile' en 'I’m on the outside' kamperen aan beiden kanten van de oceaan wekenlang in de hitparade.

Onlangs vescheen het album 'Chapter V' waarmee Staind wederom een grote stap richting het absolute sterrendom maakt.

LEFT is een energieke driemans band uit Eindhoven die dynamische, melodieuze rock brengt met ingetogen momenten, ergens balancerend tussen de grunge van begin jaren '90 en de emo van nu. In het live-circuit heeft LEFT al ruimschoots bewezen garant te staan voor een gepassioneerde show vol overgave en emotie. VPRO - 3voor12 noemde hen in een live-recensie ”een potentiële act van wereldformaat”.

Onlangs stond LEFT nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland waar zij met een overweldigende meerderheid de Publieksprijs in de wacht sleepten en ook nog de Soundclash wonnen.

Mp3:  http://www.whatisleft.nl/jukebox/LEFT_-_Let_Me_In.mp3