The Gathering


Wegens ziekte van zangeres Anneke van Giersbergen is deze show verzet naar 1 oktober. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor deze nieuwe datum.


Drive By Wire


The Gathering is lang niet op de Nederlandse podia te zien geweest. Hun laatste tour was in 2004. In de tussentijd werd een DVD opgenomen, kreeg zangeres Anneke van Giersbergen zoon Finn en is de band de studio ingegaan om alweer hun negende album op te nemen! Er is veel gebeurd dus rond de symphatieke band uit Oss.

The Gathering begon in 1989 als metalband en werden door sommigen zelfs een gothicband genoemd. Tegenwoordig verkiest The Gathering de term atmosferische rock voor het beschrijven van hun muziek. In 2004 deed de band een tournee door Noord- en Zuid-Amerika. In 2005 werd een live-dvd opgenomen, waarvan de opnames plaatsvonden in Paradiso ten overstaan van een publiek vol fans van meer dan 30 verschillende nationaliteiten. De dvd getiteld A Sound Relief, oogst lovende kritieken als een van de prachtigste Nederlandse liveregistraties ooit. De band dook daarna onder leiding van producer Attie Bauw de studio in voor de opnamen van een nieuw negende studioalbum, dat begin april 2006 verschijnt. Voor de opnames van dit album heeft de band een professionele studio gebouwd in een oude kerk in het dorpje Maurik.

Voorafgaand aan de tour langs de Nederlandse podia gaat The Gathering voor optredens naar Argentinië, Chili, Mexico en Noord Amerika waar zij tevens een showcase optreden doen op het befaamde SXSW festival in Texas. 2006 belooft dus een druk jaar te worden met een nieuw album en een tour in eigen land, gevolgd door het verre buitenland. Maar zoals gezegd: eerst dat kleine Nederland doorcrossen. Laat het niet aan je voorbij gaan!