Red Zone presents Marcus Intalex (UK) + D-Bridge (UK)


Drum 'n bass


+ Stamina MC (UK) + DJ's: Martyn + Nymfo + Pressure + Mc Jay


Vanavond presenteert Red Zone twee van de belangrijkste vernieuwers in de hedendaagse drum 'n bass : Marcus Intalex en D-Bridge.

De uit Manchester afkomstige Marcus Intalex is een producer die zijn invloeden nooit onder stoelen of banken steekt. Oude Manchester rave, Detroit en Chicago house en techno zijn duidelijk in zijn muziek te horen. Marcus is vooral bekend omdat hij de "soul" terug in de drum 'n bass bracht. Op het moment is hij samen met Calibre en ST Files bezig om zijn debuut album (als Mistical) af te ronden voor zijn eigen label Soul:r. Daarnaast komt er op zijn tweede label Revolve:r binnenkort een mix CD uit onder de titel 'Dat:Music' (met daarop o.a. Red Zone's eigen Martyn).

Nadat hij Bad Company verliet, heeft D-Bridge zichzelf opgewerkt als een verfrissende producer. Met zijn label Exit Records en talloze projecten voor/met anderen, heeft hij duidelijk zijn stempel gedrukt met muziek die hij zelf "aggressively beautiful" noemt: drum 'n bass met soul maar zeker niet zoutloos. Stamina MC is de vaste MC van Movement, de beroemde wekelijkse club avond in Londen's Bar Rumba.

Martyn viert vanavond zijn verkiezing als 'Best Producer' tijdens de Nederlandse Drum 'n bass Awards 2005 met een speciale set. Hij doet dit samen met de andere Red Zone leden Nymfo, Pressure en Mc Jay. Erosie zorgt wederom voor het decor.