Kirk Degiorgio vs. Ian O'Brien + Estroe


Melodische Techno


Een avondje met technoklanken, maar zeker niet te hard of minimaal. Er is namelijk zoveel meer te horen in dit muziekgenre:

Kirk Degiorgio is een legende in Techno Land. Actief vanaf begin jaren negentig als As One en vele andere pseudoniemen, stichtte hij kort daarna het invloedrijke Art label, dat onder andere Carl Craig in Europa introduceerde. Tegenwoordig is Kirk een veelzijdige en kundige producer met een sterk door melodieën beïnvloede techno invalshoek. Ian O’Brien heeft een soortgelijke achtergrond en samen zetten dan nu een lange set neer die deels DJ’en is, en deels ook live. Samen produceerden ze ook de sterke compilatie ‘The Soul of science’ en bracht Kirk onlangs de prachtige 'Electric Institute' EP uit waar een nummer van beiden op te vinden is. Naast platen slepen ze nu ook de nodige live apparatuur de DJ booth in vanavond! Sterk door de Detroit-geest beïnvloede, extreem dansbare technomuziek waar de beats ook af en toe van gebroken worden.

Zij worden vanavond muzikaal bijgestaan door DJ Estroe, haar debuut in de Effenaar! Uitgegroeid tot een van de beste techno DJ’s die Nederland voortbracht met haar verrassende en puristische (maar gelukkig niet tè) platenkeuze van electronische klanken bij uitstek.