Uitverkocht

Radio Soulwax : o.a. 2 Many Dj's + Live: Soulwax Niteversions


electro-rock


+ special guests: Headman (Live) + DJ John Starlight (Zombie Nation)


Radio Soulwax is de ultieme presentatievorm van de übercoole wereld van de broertjes Stephen en David Dewaele. Een uniek mashed-up dansfeest voor electrokids, rockers en partypeeps, dat wat ons betreft als voorbeeld mag dienen voor alle anderen!

 

2 Many DJ's zijn de broetjes Dewaele aan de wheels of steel. Zij hebben wereldfaam verworven met hun gave voor het maken van uitmuntende "mash-ups" ofwel "bootlegs". zij kunnen als geen ander twee schijnbaar totaal verschillende nummers samensmelten tot een waanzinnig nieuw geheel. Hun CD "As Heard on Radio Soulwax, Pt. 2" is hét standaardwerk in het genre.

 

Onder de noemer Soulwax Niteversions leveren de broeders samen met hun Soulwax bandmaatjes vanavond een grandioze electro-rock live-set af. "Any Minute Now" was natuurlijk al een geweldige plaat, maar met "Niteversions" hebben ze de nummers klaargestoomd voor een stomend dansfeest in de nachtelijke uurtjes.

 

De sound van speciale gast en underground held Headman (live) situeert zich tussen electro, rock en dance. De Zwitser Robi Insinna komt uit de scene rond Tiga, Felix da Housecat, Glimmer Twins en Erol Alkan en werkt met twee alter ego's. Manhead is meer electronisch, disco style en soms wat trager. Het andere alias Headman klinkt meer als een live band, ruwer met live drums, gitaren en veel basgitaar. Denk aan de super dansbare punkfunk van LCD Soundsystem.

 

DJ John Starlight kennen we niet alleen van zijn vette electro producties onder eigen naam, maar vooral van zijn groepje Zombie Nation en hun mega hit "Kernkraft 400", dè grote meezinger op de The Clash feesten.

http://www.niteversions.com/

Deze avond is onderdeel van de 'Cool Rock Deal'.