UrbanClimber: NK boulderen 2006


Let op: bezoekers met een kaartje voor Urban Climber krijgen daarmee na afloop ook toegang tot de show van Alexander Kowalski e.a.


met de 13 beste boulderaars van Nederland, MC Bliek, dj Caz One en vj Stalker


 

UrbanClimber / NK boulderen 2006

Topsport in de Effenaar? Klimwanden op het podium? Vette muziek erbij?

Jazeker, het kan allemaal. Vorig jaar bewees UrbanClimber al dat boulderen de nieuwe sensatie is. Dit jaar komen de beste klimmers van Nederland terug naar Eindhoven. De inzet is wederom de Nederlandse titel.

De grote zaal wordt deze avond omgetoverd tot een wedstrijdlocatie van allure, met DJ Caz One achter de draaitafels en gastheer MC Bliek aan zijn zijde. VJ Stalker zorgt voor de nodige spectaculaire live-action beelden.

 

De dames betreden om 19.00 uur als eersten het podium. De mannen beginnen om 21.00 uur aan hun titanenstrijd. Met een sterker deelnemersveld dan ooit tevoren belooft het een zeer spannend NK te worden.

Als klap op de vuurpijl is er vanaf 23.00 uur Effenaar presents: techno met DJ’s Joachim, Alexander Kowalski, Joris Voorn en Edwin Oosterwal.

 

Bij het NK boulderen klimmen zowel dames als heren ieder vier korte routes (boulders) zonder touwzekeringen. Om ongelukken te voorkomen, liggen er valmatten op de grond. De boulders worden gebouwd op gevarieerde en veelal overhangende klimwanden van zo’n vijf meter hoog. Boulderen verhoudt zich tot klimmen als sprinten tot de marathon. Het is de meest expressieve en spectaculaire vorm van de klimsport: kort, krachtig, atletisch en zonder touwen.

UrbanClimber is een initiatief van twee Eindhovense klimmers. Zij willen de klimsport nieuwe impulsen geven, met een grootstedelijke, eigenzinnige en culturele insteek. Hun zelfgebouwde trainingslocatie in een oude loods in Eindhoven is inmiddels uitgegroeid tot dé underground boulderspot van Nederland. In 2005 ontstond het plan om het Nederlands boulderkampioenschap naar de Effenaar te halen, in samenwerking met de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Na het succes van 2005 is UrbanClimber ’06  een avond om naar uit te kijken. Mis het niet!

 

Tijdschema:

18.00 uur: deuren open
19.00 uur: presentatie dames
19.15 uur: damesfinale NK boulderen
21.00 uur: presentatie heren
21.15 uur: herenfinale NK boulderen
23.00 uur: prijsuitreiking dames en heren
23.30 - 04.00 uur: Effenaar presents: techno met Alexander Kowalski, Joachim, Joris Voorn en Edwin Oosterwal