Electronation: 808 State DJ's e.a.


Dance/eclectic/pop/electro


Laidback Luke, 808 State DJ's, Terry Toner & VJ's Kijkbuiskinderen


Electronation strijkt neer in de Effenaar! In enkele jaren tijd groeide deze organisatie uit tot een van de meest veelzijdige en innovatieve dance concepten in Nederland. Met vaak gedurfde line-ups, oog voor nieuw talent en vooral prima combinaties van al het lekkers op dance gebied. Dat blijkt deze avond dan ook 808 State als speciale gast.

808 State stond aan de bakermat van de bloei van house en techno in Europa met hits als Pacific State en Kubik. 808 State bestaat vooral ook uit DJ's die hun carriere begonnen in house bakermat Manchester en vormen een uitstekend op elkaar ingespeeld trio die historie, skills en innovatie uitstekend achter de draaitafels combineren!

Laidback Luke is een primeur voor de Effenaar. Deze jonge held in danceland brak in 2003 definitief door met zijn hit 'We can not get enough' (samen met MC Marxman) en combineert graag de beste house platen met invloeden uit de pop, rock, latin en R&B, een stijl die hij zelf aanduidt als 'live remixing'. Scratching en turntablism met de beste dance muziek dus.

Terry Toner is een van de jonge talenten die door Electronation gespot werd en inmiddels een graag gehoorde gast in de clubs. Hij geeft toe een zwak te hebben voor campy poptunes zoals het Stock, Aitken en Waterman repertoire uit de 80's, maar ook electro, disco en techno en house ontbreken niet. Zijn effectieve mixing skills geven hem met deze combinatie van stijlen een unieke 'Terry Toner' sound die je zeker niet mag missen.

Voor de visuals zijn de Kijkbuiskinderen aangetrokken, en zij gaan een poging doen om een record aantal televisies de zaal binnen te slepen om hun beelden kracht bij te zetten!