Motorpsycho


Rock


Na een aantal jaren van afwezigheid is Motorpsycho eindelijk weer terug in hun tweede thuisstad. Het definitieve vertrek van drummer Hakon Gebhardt heeft ervoor gezorgd dat de banden met Eindhoven nog eens extra zijn aangetrokken.

Eindhovenaar, drummer én oud Effenaar programmeur en designer Jacco van Rooij (o.a. 35007, 7 Zuma 7 en Suimasen) versterkt de band tijdens de komende tour. De link tussen Motorpsycho en Jacco van Rooij is lang geleden gelegd. Al in 1994 stond Van Rooij met zijn toenmalige band, Alabamba Kids, in het voorprogramma van Motorpsycho. Die show inspireerde de band naar eigen zeggen tot een muzikale koerswijziging. De muziek van Motorpsycho is sindsdien minder gebaseerd op lomp geweld, maar gaat meer uit van groove, gelaagdheid, dynamiek en diepgang.

De band heeft al jaren een Eindhovense ploeg geluidstechnici mee op tour en nu is de geweldige nieuwe Motorpsycho plaat 'Black Hole/Black Canvas', met live-tech en producer Pidah Kloos, ook opgenomen in zijn Eindhovense The Void Studio. We zullen nooit zeker weten of het aan die Eindhovense invloed ligt, maar de plaat rockt weer als vanouds!!

Wij hebben bij voorbaat al kippenvel bij de gedachte dat de fenomenale trip 'Vortex Surfer' eindelijk weer op Eindhovense bodem te horen zal zijn. Motorpsycho, welcome back!!