Grimm + Heidevolk + Bran Barr (Fr) + Thronar + Heol Telwen (Fr)


pagan / folk metal


Vanavond presenteert de Brabantse folkloremetal band GRIMM hun debuutalbum “Dark Medieval Folklore”. Een schitterende plaat met studio-opnames van het oudere werk van deze pioniers van de folkmetal.

 
Het bandgenootschap GRIMM werd eind 1995 opgericht en heeft sindsdien flink wat bekendheid opgebouwd in binnen- en buitenland. Hoogtepunten zijn hun krijgstochten met de inmiddels ter ziele gegane Zweedse folkmetal-legende Otyg en de Noorse wapenbroeders van Kampfar. Grimm zal vanavond worden bijgestaan door een aantal bandgenootschappen die toch wel tot het neusje van de zalm van het pagan/folkmetal-genre gerekend kunnen worden, te weten:


HEIDEVOLK
, een trots genootschap van Saxisch-Germaanse Gelderlanders, die sinds hun oprichting meteen naar de top van de folkmetal doorstroomden en inmiddels vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland op haar naam heeft staan; feestmuziek van de eerste orde!


BRAN BARR
, uit Frankrijk, maakt stoere Keltische Strijdliederen met heldhaftige fluitmelodieën als extra smaakmaker. De band is, uitgedost in middeleeuwse strijdkledij, niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog!


THRONAR
, eveneens afkomstig uit Gelderland, maakt stoere barbaarse strijdermuziek die zonder enig probleem in een film van Conan the Barbarian zou passen. In dit geval past geen wapenspreuk beter dan de omschrijving “Hail and Kill!”


HEOL TELWEN
, bevaart (met dezelfde fluitist als BRAN BARR in de gelederen) dezelfde koers als hun Franse collega’s en weet hoofden en vuisten van het publiek altijd in beweging te krijgen!

Neemt allen uw drinkhoorn mee en heft uw vuist in de lucht voor Odin en vaderland!