Comedy Night


MC Neville Raven (GB) + Jim Speelmans (NL)+ Howard Beckman (GB) + Jeffrey Spalburg (NL) + Ramon Fielmich (NL)


Iedere tweede zaterdag van de maand komt een topselectie van stand-up comedians uit binnen- en buitenland naar je toe!!  Harde, snelle en hilarische humor op topniveau.

Vanavond:

Nevill Raven is een oogenschijnlijk rustige Engelse comedian die echter onverwachte wilde uitspattingen heeft. Nevill is een graag geziene gast in Groot Brittanië. Zo is hij vaste gast bij the Fred McAuley Breakfast Show voor BBC Radio Scotland. Daarnaast levert hij regelmatig hilarische bijdrages op BBC 5 Live, Radio 4, Virgin FM en Heart FM. maar hij is vooral bekend als schrijver en presentator van the Evening Show op Millennium FM.


Jim Speelmans begon zijn carrière als invaller voor een show tijdens het beruchte Lowlands festival. Dit festival staat te boek als het moeilijkste optreden uit het Stand-up comedy circuit. De wijze waarop Jim Speelmans zich staande hield, maakte indruk. De man uit Hoofddorp is nu niet meer weg te denken uit het circuit.

Jim lijkt een typische droge comedian die met zijn onschuldige gestalte onmiddellijk de lachers op zijn hand heeft. Hij geeft zijn publiek nauwelijks de kans om weer op adem te komen. Het materiaal van Jim Speelmans heeft een grote grapdichtheid en dit maakt hem zeer geliefd bij vriend en vijand. Zijn enigszins ongewone levenswandel is de rode draad van zijn verhaal waarmee hij het publiek in extase achterlaat.

Samen met Onno Innemee vormde Howard Beckman het cabaretduo Basterd. In 1991 waren zij de winnaars van de Wim Sonneveld prijs aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sindsdien zijn zij  een graag gezien duo dat vele successen wist te boeken door heel Nederland.

In 1995 besloot Howard naast cabaret ook de nieuwe vorm van comedy te proberen: Stand-Up Comedy. Dit bleek hem met zijn cabaret ervaring goed af te gaan. In ’94 en ’95 maakte hij deel uit van de Comedytrain en wonnen zij de Pall Mall Export Prijs voor de beste, nieuwe voorstelling van dat seizoen.

Howard Beckman heeft zijn kennis en humor tevens te danken aan zijn verblijf in Engeland tijdens zijn jeugd. Zijn humor is een mengeling tussen Nederlandse en de o zo lollige Engelse humor.


'En als de beat dan eenmaal loopt, dan loopt de rest gewoon vanzelf….’

Deze rhyme-quote is zeker van toepassing op Jeffrey Spalburg,  MC pur sang, acteur en schrijver. Het was in de hiphopscene waar MC Jeff (toen nog onder de naam MC Cocktail) zijn eerste stappen zette op het 'Master Of Ceremony' gebied. Begonnen in verschillende (underground) rapgroepen en later in een aantal bands (o.a. The Hipbone Connection en Horn of Plenty) leerde hij de kunst van het MC-en.

Een goede leerschool: naast het schrijven van nummers kreeg hij, onder invloed van het publiek, de kunst van het freestylen (improviseren) onder de knie. Hoewel bij de optredens alle nummers van tevoren vaststonden, was zo'n freestyle-sessie meestal het hoogtepunt van de avond.

Later, onder de naam Brothers Of Showbizz hoste hij jarenlang samen met zijn collega Najib Amhali diverse festivals . Door hun geheel eigen wijze van presenteren waren de Brothers graag geziene gasten op o.a. Bevrijdingspop, Racism Beat It, Lowlands en De Megafestatie. Hier was het vooral snel inspringen op het publiek en op onverwachte situaties. Het aankondigen van de verschillende bands gebeurde altijd met een chant of een rap zowel in het Engels als in het Nederlands, al dan niet voorzien van een 'human-beat box'. 

Hij combineerde zijn twee grote liefdes, theater en hiphop, tot een nieuwe vorm en toerde met zijn eigen gezelschap Made In Da Shade in binnen- en buitenland. De groep had veel succes met hun optredens en werd gezien als de pioneer op het gebied van Urban Theater in Nederland; een rauwe, directe, snelle vorm van theater die veel navolging heeft gekregen. MC Jeff is binnen de groep nog steeds actief.

Het zelf schrijven begon een steeds belangrijkere plaats in te nemen en naast zijn eigen producties begon Jeff ook steeds meer te bedenken en schrijven voor derden. Sinds 1998 is hij de vaste tekstschrijver van cabaretier Jorgen Raymann, voor zowel het theater als voor de tv.


Ooit ambieerde Ramon Fielmich een carrière als topadvocaat in de internationale advocatuur. Toen het tijdschrift Quote grappen uit een door Ramon opgevoerd kantoorcabaret publiceerde, besloot hij zijn bureaustoel in te ruilen voor het podium. Erg declarabel ben je overigens toch niet als je 8 uur per dag zingend en dansend grappen staat te maken voor je collega’s.

Ramon laat zich inspireren door de multiculturele samenleving, waarin kakkers een apart ras vormen. Deze bevolkingsgroep die hun “fokboerderij” het liefst naar de crèche sleurt in “supersonische bakfietsen”, zet hij af tegen alle andere bevolkingsgroepen die Nederland rijk is. Polen gebruikt hij overal voor en aerobics doet hij met huisvrouwen. Ramon heeft overal een mening over en niet in de laatste plaats over de Surinaamse keuken.

Zonder twijfel is Ramon de meeste fysieke stand up comedian die Nederland rijk is. Met een hoog energie niveau en zowel actuele als absurde sketches spat Ramon van het podium.