Comedy Night: o.a. Tom Sligting (NL)


Tom Sligting (NL) + Tim Ward (USA) + Johan van Gulik (NL) + Rachid Larouz (NL) +Philip Walkate (NL)


Iedere tweede zaterdag van de maand komt een topselectie van stand-up comedians uit binnen- en buitenland naar je toe!!  Harde, snelle en hilarische humor op topniveau.

Vanavond:

Tom Sligting (NL)

Tom is de meest ervaren Nederlandse comedian van Comedy Café Amsterdam en heeft inmiddels honderden shows gegeven. Tom zijn middle-name is "comedian".  Tom is een echte Headliner, die de shows knallend afsluit. Hij staat garant voor een spetterend optreden en spreekt daarmee een breed publiek aan.
Hij speelde op diverse festivals. Hij geeft comedy workshops. Hij schrijft teksten voor TV programma’s. Hij acteert. Hij is mede oprichter en jury voorzitter van het AKF Stand-up Comedy Concours.
Bij Tom is elk optreden weer een nieuw hoogtepunt. Hier enkele optredens die zeker het vermelden waard zijn: Hij stond in het Congres Centrum Den Haag voor 2400 man in het voorpragramma van Julio Iglesias en Engelbert Humperdinck. Hij speelde in verschillende clubs in Engeland en hij had een soloshow op Lowlands. In December 2004 gaf hij 12 Oudejaarsconferences door het hele land samen met Harry Glotzbach.

Tom Sligting is een artiest die als geen ander het publiek in zijn act weet te betrekken en blijft elke seconde boeien. Sligting is zeer actueel, energiek en onvermoeibaar. Het lukt hem keer op keer om het laatste nieuws in een comedy-vorm te gieten. Hij heeft een eigen stijl, is niet echt grof, maar zoekt wel grenzen op. Door zijn ervaring geeft hij in het clubcircuit regelmatig comedyshows van bijna een uur. Hij heeft een aparte kijk op de wereld, hij neemt je mee op zijn ontdekkingstocht. Zo heb je de wereld nog nooit gezien....

 

Tim Ward (USA)

Tim Ward is geboren in Californië. Hij is afgestudeerd aan The American Academy of Dramatic Arts, een van Amerika's oudste acteerscholen.
Hij heeft gespeeld in meer dan 60 producties onder andere Amadeus,
The Zoo Story en The Importance of being Earnest. Van 1994 tot 1996
speelde hij in de Duitse hit show Pomp Duck and Circumstances.

Hij kwam in 2000 naar Nederland om in de film Billy's Bad te spelen.
Tim is één van de drie leden van Without Ties. Deze show is elke zondagavond te zien in Comedy Café Amsterdam en is volledig geïmproviseerd. Tim Ward is een onvermoeibare comedian met onmetelijk veel energie en improvisatie vermogen. Geen één show van hem is het zelfde.

 

Johan van Gulik (NL)

Er bestaan twee soorten comedians. Comedians die leuk doen en comedians die leuk zijn. Johan van Gulik behoort overduidelijk tot de laatste categorie. Johan vertelt op het podium de meest grove en botte verhalen die dikwijls met het geslachtsverkeer te maken hebben. Hij trekt daarbij zo’n onschuldig gezicht dat iedereen het hem direct vergeeft.

Deze mislukte profvoetballer haalt zijn onderwerpen uit de dagelijkse, harde realiteit. Hier ging een 10 jaar durende studie medicijnen in de horeca aan vooraf. Inmiddels zaait Johan zo’n drie jaar dood en verderf in comedyland. In 2003 bereikte de beroeps Amsterdammer de finale van "De Gulle Lach" en in 2005 werd hij 2e in het Stand-up Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Zijn act is brutaal, scherp en echt Amsterdams. Johan heeft de lachers op zijn hand door zijn platte Amsterdamse accent.

 

 

Rachid Larouz (NL)

De 26-jarige Rachid Larouz is van vele markten thuis. Als improvisator
deinst hij voor niets of niemand terug. Als Stand-Up comedian kent hij geen taboes. Als huisman is hij geen cent waard. En als lover is hij zo glad als een aal. Rachid zag het levenslicht in Marokko, groeide op in Meknes en opereert nu vanuit Amsterdam.

Rachid is een geboren Marokkaan maar leeft als een doorsnee Nederlander en, alsof dat niet erg genoeg is, is het onmogelijk om een gesprek met deze comedian te voeren zonder in de lach te schieten.
Deze comedian is van alle markten thuis en heeft over alles en iedereen een mening. Bij zijn shows wordt dan ook niemand gespaard. Alle nationaliteiten moeten het ontgelden wanneer Rachid op de bühne staat. Met zijn snelle, soms directe grappen en grote dosis zelfspot weet hij het publiek vaak voor zich te winnen.

 

Philip Walkate (NL)

Philip Walkate won met zijn eerste voorstelling 'Alweer een dag' de Holland Casino Podiumprijs in 2002 in Nijmegen. De jury noemde hem een 'pure cabaretier met een belofte voor de toekomst'. In februari 2002 stond hij ook in de finale van het cabaretfestival CabareteSKE in Eindhoven en in de halve finale van het Leids Cabaret Festival.

Op 12 november 2005 speelden Philip Walkate en Ramon Fielmich in de finale van van het Culture Comedy Award stand up comedy festival. Philip Walkate won de Publieksprijs!