Comedy Night


William Sutton (UK) + Bob Maclaren (NZ) + Bram v.d. Velde + Emile Gronert + Marco Penose


Vanaf 14 januari komt er iedere tweede zaterdag van de maand een topselectie van stand-up comedians uit binnen- en buitenland naar je toe!!  Harde, snelle en hilarische humor op topniveau.

Vanavond:

William Sutton (GB)

Deze in Engeland geboren, van Schotse ouders afkomstige comedian heeft snel naam gemaakt in Nederland. Inmiddels is zijn naam onlosmakelijk verbonden met de Comedy Nights. Sutton heeft een enorme talenknobbel en spreekt Nederlands, Duits, Frans en Spaans. Hij is vanavond de host die het publiek tot een gigantisch orgasme weet op te warmen met de universele taal van de lach, beginnend met 'n glimlach.

Bob Maclaren (NZ)

Geboren in Nieuw Zeeland en gevestigd in Amsterdam, Bob Maclaren heeft elke hoek van de wereld een plezier gedaan met zijn laconieke en verassende comedy. De combinatie van het isolement van de kiwi’s en de verschoten gekheid van Amsterdam geeft Bob een verfrissende onorthodoxe kijk op het leven zoals hij het ziet. Een ongeëvenaarde verteller met een mimiek die het best omschreven kan worden als mild onsamenhangend, zijn optredens zijn in elk continent uitgezonden op T.V. The Discovery Channel gaf hem zelfs zijn eigen show genaamd “Bobs World” gefilmd in 8 verschillende landen waar Bob als onverwachte reisgids zichzelf vermaakte met alle zaken die reisprogramma’s negeren. Het reizen en constant verward zijn door het leven in alle uithoeken van de wereld komen terug in Bob z’n scherpe en originele comedy. Hij heeft al drie solo shows gehad en de geprezen one man show: “Adrift” won de New Zealand Comedy Award.

 

Bram v.d. Velde (NL)

Als geboren en getogen Limbo is hij nu woonachtig in de Randstad en er zich pijnlijk van bewust dat er mensen voor minder zijn opgesloten.
Na een zoektocht van 25 jaar (want dat eerste jaar doe je niet zoveel)
naar zichzelf, kwam hij erachter dat er wel licht brandde op de zolder,
maar er verder niemand thuis was. Pas in Maart 2004 durfde hij voor het eerst een podium te betreden…… de lafbek. In September van dat zelfde jaar wist hij met veel geluk en flink wat advies, van mensen die wel weten waar ze mee bezig zijn, het Open Amsterdamse Stand-Up Comedy Festival (De Gulle Lach) op zijn naam te zetten. Inmiddels is Bram één van de vaste gezichten van de Comedy Nights en heeft hij met zijn innemende karakter zijn plekje veroverd.

Bram is op 17 April 2005 uitgeroepen tot winnaar van de Jury- en de Publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Emile Gronert (NL)

Droog, Droger, Gronert. Emile woont in Huis ter Heide. In Huis ter Heide is niets en gebeurt niets. Dat heeft wel sleur tot gevolg: Ik las laatst in de Flair: "Nederlanders doen het gemiddeld 1,8 keer per week." Ik denk: dat klopt, de tweede keer maak ik niet eens meer af.
In deze tijden hoop ik op de terugkomst van Jezus. Als Hij weer naar de aarde komt ben ik wel benieuwd naar al die wonderen! Wel iets nieuws verzinnen: van water wijn maken, dat kan de Aldi ook.
Emile Gronert won in 2003 Het '1e open stand-up kampioenschap van Amsterdam', De 'Culture Comedy Award Golden Spot' en de Jury- en publieksprijs van het 'Amsterdams Kleinkunstfestival Stand-up Concours.'

 

Marco Penose (NL)

Met zijn looks en snelle, soms grove, maar gevatte grappen weet Marco elk publiek te bespelen. Sinds jaar en dag is Marco een van de vaste
gezichten in Comedy Nights en draait hij volop mee in het professionele
circuit door heel Nederland en België en sinds kort zelfs de Antillen.
Vervolgens stopte hij op een dag uit het niets. Na een jaar heftig feesten is Marco terug waar hij thuis hoort: op het podium; sneller, grappiger en beter dan ooit.