Zodiak Commune presents Acid Virus


NEW RELEASE: Zodiak Commune Records 007 released @ Acid Virus, eerste releases verkrijgbaar!! Deze acid avond zal ook in het teken staan van de presentatie en verkoop van de nieuwe Zodiak Commune rele


DJ's: Bor + Lamot + Zodiak (Zodiak Commune) LIVE: Arkanoid (Binary Bassline, BE) Visuals: Kijkbuiskinderen + KX video dept.


Vanavond neemt de teletijdmachine van de Zodiak Commune je mee terug naar eind jaren tachtig, begin jaren negentig. Terug naar de tijd waarin de minimale vorm van de house uit Chicago en Detroit het Europese continent bereikt en met golvende, schrille, piepende en hallucinerende geluidsspiralen tegen de kust beukt. Het Acid Virus was geboren en het aanzicht van de dance scene werd al snel bepaald door smileys, toeters en bellen, fluor en glitters, lollies en gillende fluitjes,  buttons en niet te vergeten de welbekende acieeeed smileys. De oude TDK bandjes met spetterende acid als enige herinnering aan die tijd kunnen weer terug de kast in. Vanavond laat Zodiak Commune je dit allemaal nog een keer live meemaken!

Na de uitbraak van Acid Virus op Mysteryland op Eindhoven Airport, verspreidde het Acid Virus van Zodiak Commune zich razendsnel over steden als Eindhoven, Tilburg, Nijmegen en Rotterdam. Vanavond is de Effenaar weer het strijdtoneel van honderden volgelingen die zich zonder verzet overgeven aan het medogeloze virus dat zo’n beetje alle dance genres heeft beïnvloed. Onder het geraas van rookmachines die op volle kracht draaien, blacklight en knetterende stroboscopen wordt de eerste Acid Virus uitbraak van 2006 een feit…

Stijgende lichaamstemperaturen en trillende trommelvliezen zijn het gevolg als Bor de naald door het stof op zijn oude platen laat kruipen. Ference en Bunker, Eric van de Broek en niet te vergeten Hardfloor en Rob Acid. Allemaal heeft hij ze weer van zolder gehaald om te bewijzen dat hij meer kan dan alleen raggen! Het metronoomstrakke samenspel tussen de drumcomputer en de bascomputer zorgt voor een hypnotiserend effect als zijn bijtende acid platen de dansvloer in beweging krijgen.

Eén van de verantwoordelijke DJ's die begin jaren 90 vanuit Eindhoven de 2e acid wave op gang bracht is Zodiak. Hij doet er een stevige dosis dampende bacillen bovenop. De acid koorts die hij verspreidt doet zijn slachtoffers ijlen en sleept ze mee in een diepe, koortsige droom. Het mag met recht een hommage aan de Roland TB 303 (de legendarische bass synthesizer waarvan het snerpende geluid bepalend is voor de acid sound) genoemd worden als Zodiak de dansende menigte naar de vloer zuigt en ze langzaam gek maakt.

Lamot heeft al zijn klassiekers van toen meegenomen en aarzelt niet om het zeer besmettelijke stof van deze platen af te blazen alvorens ze op de draaitafels te leggen. Kriebelend kippenvel en bibberende benen laten de mensenmassa met sneakers uit vergeten tijden in beweging komen op deze basale vorm van house. Analoog, heel basic en toch vet, rauw haast. Woorden die nog eens onderstreept worden door spectaculaire effecten van de Kijksbuiskinderen en de visuals uit de stal van Munne.

Dat acid ook nu nog springlevend is bewijst de nieuwe release van de Belgische Arkanoid & Eliminator op het Zodiak Commune label. De E.P. genaamd 'Sour Symphonies' zal niet alleen in de merchandise stand verkrijgbaar zijn. Arkanoid brengt deze ook live ten gehore tijdens zijn live optreden op Acid Virus! Deze grote Belgische acid legende (a.k.a. Kenneth De Gruyter) is de oprichter van Binary Bassline Records en is volgens eigen zeggen vergroeid met zijn Roland TB 303 acid machine. Zijn zure acid geluid zal het laatste beetje van je centrale zenuwstelsel besmetten met het Acid Virus, waardoor ook de meest onbevredigbare partybezoeker naar huis gaat met een smiley van oor tot oor!

Houdt de Zodiak website in de gaten voor meer info en maak kans op de release van het Zodiak Commune label!!