Mark Foggo's Skasters


Ska


+ Spawn + DJ Bosher


Mark Foggo is een heel dynamische en unieke performer. Zijn muziek wordt het best omschreven als moderne, bizarre, originele, up-tempo ska. Mark Foggo is een absolute gig-o-holic, hij wil zoveel mogelijk optreden met zijn band. Zodra de band begint te spelen, is het alsof er 220 volts door zijn lichaam heen gaan. De snelle catchy songs en de wilde en sensationele live-performances zijn een onvergetelijke ervaring. Mark Foggo’s Skasters mogen zich dan ook met trots één van de beste en meest gewilde live bands van Europa noemen.

Mark Foggo, geboren in Liverpool, begon zijn muzikale carrière op 14-jarige leeftijd. Vanaf zijn zevende zat hij op een strenge kostschool waar hij zo snel mogelijk van weg wilde. Het was voor hem verboden met zijn band op te treden en daarom onsnapte Mark vaak ‘s nachts met zijn gitaar uit het raam om toch te kunnen optreden. Zodra hij 16 was zei hij school voorgoed vaarwel en besloot dat het tijd was om zijn fame en fortune in Londen te gaan zoeken. 

Mark Foggo speelde met verschillende bands in het Londense Pub circuit. Zijn muziek bestond toen nog voornamelijk uit punk en rhythm and blues.

Het leven verloopt niet altijd zoals je het uitstippeld en het kan gekke wendingen nemen, zo ook dat van Mark Foggo. Na een meningsverschil met het Engelse Gerechtshof en een gevangenisstraf die hem boven het hoofd hing, besloot Mark dat het tijd was verder te trekken. Hij vluchtte naar Nederland. Daar voegde hij zich bij een band uit Friesland. Friesland was na Londen een hele overschakeling. Na een paar maanden voor deze band gewerkt te hebben besloot Mark dan ook dat het tijd was het heft weer compleet in eigen handen te nemen. Hij vormde Mark Foggo’s Secret Meeting. Met deze band maakte hij punk en ska muziek. Ze doken de studio in om de single 'New Shoes' op te nemen. Mark Foggo bracht dit nummer uit op zijn eigen, nieuw opgezette, label 'Top Hole'. Met dit nummer ging hij naar Hilversum en het werd vervolgens gespeeld op de radio. Al gauw zwaaide Polydor Records een contract onder zijn neus. Met Polydor nam de band haar eerste album op, 'Speeding my life away' genaamd. Een onmiddelijke hit. 

Mark bracht wat materiaal uit als solo artiest op verschillende record labels en was inmiddels helemaal omgeslagen naar ska. Alle punk invloed was uit zijn muziek verdwenen. Link Music (records label uit Engeland) bood Mark en zijn band een beter contract aan en veranderde de naam van de band in Mark Foggo’s Skasters (werkers van ska) zodat meteen duidelijk was wat voor muziek de band maakte. Ze brachten het album 'Ska Pig' uit. Een enorme hit bij het publiek.

Mark Foggo’s Skasters hebben daarna nog 8 andere CD’s uitgebracht. De nieuwste CD 'You Shot Me' bevat 12 gloednieuwe, geheel orginele nummers. Ze hebben 'm op Lowlands dit jaar officieel gepresenteerd. Een Europese tour volgde, waarbij steden als Berlijn, Wenen, Praag en Dublin aangedaan werden.

Wereldwijde platenverkoop hebben van Mark Foggo één van de bekendste ska-acts gemaakt. Je voeten kunnen niet stil blijven staan bij een optreden van Mark Foggo. Gegarandeerd! Zonder twijfel!