Uitverkocht

Ramroosjes: Heideroosjes Tribute to the Ramones


Chantilly Lace


Wat is Ramroosjes?
Achter deze naam gaat een collectief Ramones-liefhebbers schuil. Doel: lol hebben én de muzikale erfenis van The Ramones verspreiden. Ramroosjes speelt dan ook uitsluitend covers van de Amerikaanse punk-pioniers The Ramones. 30 songs in een uur-en-een-kwartier. Natuurlijk voorafgegaan door de kreet “one,two,three,four”!

Wie zijn Ramroosjes?
Een viertal veteranen dat al 16 jaar samen speelt (en beter bekend is) onder de naam Heideroosjes. In 2000 deed deze band een Ramones-cover-tourtje door Nederland. Dat is de heren goed bevallen. In de jaren daarna kreeg Heideroosjes regelmatig het verzoek om deze ‘ramones-set’ ergens te komen spelen. Tot nu toe weigerde de band dat.

Waarom nu toch Ramroosjes?
De Heideroosjes spelen dit jaar weinig live. Dat is een bewuste keuze want de band heeft zichzelf vorig jaar suf getourd van de USA tot en met heel Europa. Dit jaar wil Heideroosjes niet overal te zien zijn en in alle rust werken aan nieuwe songs. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, zeker voor een live-band ‘pur sang’ zoals Heideroosjes. Via de cover-band Ramroosjes kunnen de mannen toch lekker live spelen én daarbij eens iets anders doen.

Ramroosjes voor al uw feesten en partijen?
Nou, nee. De concerten die in november en december in een select aantal zalen plaatsvinden zijn voorlopig de enige Ramroosjes shows.