Sounds Good: o.a. Woodface + Sioen


Festival


+ Confuse the Cat + Dyzack + Brown Feather Sparrow


Na jaren heen en weer reizen tussen nationale en internationale podia en studio’s neemt Gert Bettens (K's Choice) nu even tijd voor zijn eigen project. Woodface staat voor sterke, originele nummers, geschreven door één van België's meest getalenteerde songschrijvers. De stijl op het album heeft veel weg van gitaarbands uit de jaren ’70, maar ook het liedjesgevoel wat Eels en wijlen Elliott Smith weten te creëren komt terug op deze plaat. Tijdens de 3voor12 sessie van de VPRO werden er al kreten geuit als ‘onstuimige rockers’ en ‘knalstrak' en natuurlijk 'Sounds Good'. 

Met ‘Ease Your Mind’ laat de Gentse poprockformatie Sioen hun tweede plaat op het publiek los. De formule is inmiddels bekend; kordaat pianospel aangevuld met gitaren, af en toe een viool en de rauwe, doorrookte stem van Frederik (Sioen). De eerste plaat ‘See you naked’ is in oktober van dit jaar bekroond met een gouden plaat (meer dan 25.000 exemplaren verkocht) en de kans is groot dat ook hun jongste plaat dit succes evenaart. Na vele optredens in het clubcircuit en een spectaculair verlopen optreden op de afgelopen editie van Rock Werchter is België dubbel en dwars overtuigd van het talent, op 4 december is Eindhoven aan beurt! (21:20 – 22:05)

Dat muziek ook gebruikt kan worden om tot rust te komen, heeft Brown Feather Sparrow goed begrepen. De band houdt het geheel sober waardoor de stemmen van Lydia Wever en Arjen van Wijk het publiek in hun greep kunnen krijgen. De getalenteerde muzikanten, zuivere zang en poëtische teksten zullen je verstommen en meenemen naar een wonderschone wereld hier heel ver vandaan… (20:20 – 20:50)

Het Haagse gitaarwonder Erik Hofland (Dyzack) heeft inmiddels zijn 3de album uitgebracht.  ‘Somewhere there’s a monkey laughing’ gaat terug naar een meer bluesy, folk-georiënteerd geluid welke live nog meer tot zijn recht komt dan op de plaat. Het neurotische gitaarspel en de snijdende rauwe zang geeft Dyzack een onmiskenbaar eigen geluid, dat staat als een huis. Muziek zonder tierlantijntjes en in volle vaart vooruit! (19:25 – 19:55)

Er wordt afgetrapt door Confuse the Cat, de band rondom Geert Plessers (ex-Reiziger). De blije antimacho lyrics, de strakke drumpartijen, elektronica uit de jaren tachtig, de zingende gitaren en de stoeipartijen tussen de twee zanglijnen zorgen voor een heerlijk geluid om de avond al knikkend mee in te zetten. (18:30 – 19:00)