BUITENWESTEN met o.a Opgezwolle


+ Typhoon + Jawat + Duvelduvel + Kubus + DJ SP + DJ Jaro + MC Gee


Zoveel Nederlands hiphop talent op één podium zie je niet vaak! Buitenwesten is de vlag waaronder hiphoppers als Kubus, Opgezwolle, Jawat, Typhoon en DuvelDuvel opereren.  Niet alleen bundelt Buiten Westen de beste nederhop van dit moment, gezamenlijk staan ze ook garant voor hét perfect hiphop feestje.

Opgezwolle

Sinds het trio Opgezwolle in september 2003 hun album 'Vloeistof' uitbracht staat de Hanzestad definitief op de nederlandse hiphopkaart. In heel Nederland brullen mensen uit volle borst de namen van zwolse stadsgezichten als het Maagjesbolwerk en Monteverdilaan met Opgezwolle mee alsof het over hun eigen woonplaats gaat. Het trio veroverde de live podia, met hun verre oosten tour en gooide hiermee hoge ogen.

Het gezamenlijke optreden onder de noemer Buiten Westen in de Melkweg werd door het altijd lastige Amsterdamse publiek uitermate goed ontvangen en meteen al als legendarisch beschouwd.  Tijdens dit optreden in de Melkweg ging het dak er volledig af en rockte de buitenwesten boys met de versterking van de rauwe beats van Kubus het publiek buiten zinnen. Nog nooit werd een Nederlandse hiphop show zo enthousiast ontvangen. Ook in de Bravo tent op Lowlands 2005 was het Buitenwesten optreden een van de hoogtepunten van het Festival .

Door dit enorme succes kon het natuurlijk niet uitblijven dat er een vervolg aan gegeven zou worden. Vandaar dat het Buitenwesten leger nu verder gaat met de invasie, en op een selectief aantal podia in Nederland (waronder natuurlijk de Effenaar) hun reputatie verder gaan versterken.

duvelduvel