Cathedral + Electric Wizard + Grand Magus


Roadburn Spaced Out Video Show + Roadburn DJ's


Als er één groep bestaat die in de de doom metal scene geen introductie meer nodig heeft dan is het Cathedral wel. Zanger Lee Dorian is bovendien de oude zanger van Napalm Death én de labelbaas van Rise Above Records. Cathedral ontstond uit de voorliefde voor Trouble, Pentagram, Black Sabbath, St.Vitus, Melvins, Candlemass enz. Iets wat een Cathedral fan altijd zal bij blijven is het fenomenale live geluid, de brute kracht met 100% melodie. Dit is één smeerlap die je live eens aan 't werk moet gezien hebben.

Electric Wizard is één van de hardste en meest legendarische bands uit de stonerrock scene. Ze zijn het definitieve antwoord op alle middelmatige en slechte muziek. Electric Wizard is zodanig zwaar en alles verpletterend dat je er eng van wordt. Hun riffs zijn zo gigantisch groots, en lomp dat je je omringt voelt door de ijsgiganten die Conan de Barbaar in zijn jonge jaren versloeg.

Bij het Zweedse Grand Magus wisselt doommetal af met heftige nummers waarbij de versnelling flink omhoog gaat. Dat levert een lekkere kruising op tussen Soundgarden, Whitesnake en met name Manowar. De Zweedse folklore dient als grootste inspiratiebron en de vocalen en de riffs worden ultra vet neergezet.