Relax


Leeloojamais


Zanger Llewy en zijn mannen bewijzen vanavond in de Effenaar waarom zij de beste live hiphop band van Nederland zijn. Een band die zich internationaal gezien binnen no-time zal kunnen meten met genregenoten als de Black Eyes Peas, Arrested Development en The Roots. Relax, een hiphopband uit Haarlem die een polonaise door de zaal alleen maar aanmoedigt!

Na een succesvolle periode van 2 jaar waarin vooral het touren centraal stond is Relax terug met het eerste officiële studioalbum Odeur de Clochard. Deze opvolger van het live-album, live@Panama uit 2002, laat een nieuwe en frisse sound horen. Gebleven zijn natuurlijk de reggae- en hiphop invloeden, maar dit album bewijst dat Relax meer is dan alleen maar een leuke crossover act. Met de nieuwe bezetting is dit dé band die momenteel de lakens uitdeelt in Nederland als het gaat om de combinatie hiphop live muziek!

Na de vele succesvolle optredens (o.a. Lowlands en een landelijke clubtour) en prijzen in Nederland (o.a. de Essent Award, Zilveren Harp voor beste nieuwkomer) timmert de band ook internationaal gezien hard aan de weg. Optredens in o.a. Duitsland, Frankrijk en Engeland, maar ook bijvoorbeeld het North Sea Jazz Capetown in Zuid-Afrika tonen aan dat goede muziek geen grenzen kent of genre gebonden hoeft te zijn. Dit blijkt ook maar weer uit de succesvolle samenwerking met o.a. Idolswinnaar Boris en Krezip zangeres Jaqueline Govaert.