Das Ich + Fixmer/McCarthy (Nitzer Ebb) e.v.a.


Electro/EBM/cyber/techno festival


+ PTYL + The Invincible Spirit + Psyche + DJ -X-X-X- (Cybergothic Syndrome) + DJ U-man (The Clash)


Met trots presenteert de Effenaar een electro/EBM/cyber/techno festival van formaat. Van vroeg in de avond tot laat in de nacht zal de Effenaar trillen op haar grondvesten. De hoofdverdachten zijn:

Fixmer/McCarthy is het fantastische samenwerkingsverband tussen de zanger van de legendarische 80's electro groep Nitzer Ebb; Douglas McCarthy en meester van de gruizige en zuigende industrial techno; Terence Fixmer. Samen belichamen ze de volgende generatie in Electronic Body Music; dwingend en compromisloos hard. Naast nieuw werk zal de Fixmer/McCarthy live-set voor de helft bestaan uit Nitzer Ebb klassiekers.

Underground grootheden Das Ich staan garant voor een lekker potje industrial geweld. Das Ich is vooral erg knap in het zoeken van de balans tussen dwingende ritmes en chaos. Ze versmelten gothic sferen met een scherp industrial randje.

PTYL komt uit Tel Aviv, Israël. PTYL brengt heerlijk lompe, smerige en rauwe electronische beuknummers met een expressieve, verleidelijke zang. Of het nu stevige industrial of lekkere electroclash is: PTYL voelt zich in beiden werelden opperbest thuis.

The Invincible Spirit is nog zo'n cult band. Hun underground hit 'Push' is een befaamde dansvloervuller.

Psyche is de populairste Canadese electro band naast Skinny Puppy en Front Line Assembly. Ze zijn nog steeds van grote invloed op de scene. Avant-electro-pop sinds de vroege jaren '80.

Na de live show van Fixmer/McCarthy houdt het feest niet op. Wij haalden speciaal uit het hoge Noorden DJ K.Cee over. Hij draait de perfecte combi van electronic body music en techno! Inmiddels bekend om zijn sets op feesten als Shockers en Awakenings. K.Cee bracht ook releases uit op labels als Skunkworks, ReRun Records, ID&T en doet samen met DJ Mischa het project Kreislauf (Bodyartform, Zweden).

 

Dit festival is een co-productie met Cybergothic Syndrome.