Baby Ford (UK) + Minimal Eindhoven


Techno/Minimal dance event


+ DJ's EL-P, Makcim, Minidell & Schlumber (Minimal Eindhoven) + VJ: Project Aurora


Na een rustige zomer voor Minimal Eindhoven gaan ze nu weer los.  Nu in de intieme  kleine zaal van de Effenaar, als basis voor een nieuwe dansavond gehost door deze altijd enthousiaste gasten. Met visie op muziek met het daarbij behorende publiek en de  sfeer.  We gaan van start met als eerste gast de uit Londen afkomstige Baby Ford.

Sinds ‘88 is Baby Ford (Peter Ford) intensief bezig met Elektronische muziek. In zijn jonge jaren scoorde hij Acid House hits met Chikki Chikki Ahh Ahh en Oochy Koochy.  Buiten het managen van zijn labels Ifach, Trelik en Pal Sl waar hij zowel als Baby Ford ook in samenwerking met Thomas Melchior als Soul Capsule en Sunpeople of als Minimal Man met Ian Loveday tracks heeft geproduceerd verschijnt zijn werk al jaren op gerenomeerde labels als Perlon, Force inc., Klang, Rephlex en andere. Opvallend is dat de specifieke en zeer vette eigen sound ondanks het feit dat veel van zijn werk dateert uit midden jaren '90 nog net zo lekker klinkt als dat wat ie nu maakt en wellicht nog over 5 jaar. Tijdloos dus…Zo zal de eerste release op zijn Ifach label komend jaar opnieuw worden uitgebracht op Richie Hawtin's label M_nus

Zorg dat je erbij dus, het wordt intiem, intens en heel gezellig. Naast muzikale ondersteuning door Makcim, EL-P, Minidell en Schlumber zijn de visuele effecten van Project Aurora. Door het uitnodigen van artiesten welke zeker niet ieder weekend te zien zijn en vooral zeer goed zijn in wat ze doen, het publiek een vette, indrukwekkende avond bezorgen.