Ska Night: Wisehead + The Skarabeez + Sideshift Harry


LET OP: vraag bij Ticketservice om kaartjes voor Wisehead.


De Limburgse skabands Sideshift Harry, The Skarabeez en Wisehead gaan hun muzikale krachten bundelen om te laten zien (en horen) dat er ook ‘onder de rivieren’ goede ska te vinden is.

De Roermondse formatie Sideshift Harry maakt pakkende powerska, met invloeden van metal, funk, punk, reggae en disco. Al deze stijlen komen gebroederlijk samen op hun nieuwe release 'The Original EP'.

De muziek van The Skarabeez uit Venlo is gebaseerd op authentieke ska uit de jaren ’60, met stijlkenmerken van onder andere The Skatalites, Laurel Aitken, Derrick Morgan en Toots & The Maytals.

Het uit Weert afkomstige collectief Wisehead maakt ‘cocktail ska’. Een energieke en vrolijke sound, beïnvloed door bands als Save Ferris, No Doubt en Beatbusters. Wisehead kenmerkt zich bovendien door het oorstrelende stemgeluid van zangeres Merel Timmermans.

Alledrie de bands hebben reeds opgetreden op festivals in binnen- en buitenland en in landelijke en regionale radioprogramma’s. Daarnaast hebben ze voorprogramma’s verzorgd van bands als Beef, Stuurbaard Bakkebaard, Mark Foggo en The Selecter.

Hoewel de bands binnen dezelfde provinciegrenzen leven, hebben ze nog nooit gezamenlijk op één podium gestaan. Daar komt bij deze verandering in en jij kunt daar getuige van zijn! Kortom, een avond lang skanken met een zachte G…!