Dutch Design Week: Visual Power Show


Vraag bij Ticketservice om kaarten voor "Items Visual Power Show".


The Power of Creativity


De Visual Power Show presenteert in samenwerking met tijdschrift Items nieuwe inzichten, beelden en ideeen over de kracht van creativiteit. We nodigen meer dan 15 specialisten (kunstenaars/ontwerpers/filmers/ denkers/politici) uit die een kritisch en inspirerend 5 minuten statement geven.

Thema: The Power of Creativity.

Exploiteer uw creativiteit! roept de Nederlandse overheid nu de industrie zich heeft verplaatst naar Azië. Creativiteit is het laatste dat ons rest. Internationale netwerken, automatisering en sociaal-economische ontwikkelingen zorgen ervoor dat beroepen en vakgebieden aan het veranderen zijn. Creatieve professionals kiezen positie in een wereld waarin diverse locale, nationale en internationale verhoudingen onder druk staan. Ze ontkomen niet aan de keuze of zij willen bijdragen aan het oplossen van sociale, economische, culturele, of zelfs politieke vraagstukken. Vervolgens is de vraag: Hoe?

De westerse wereld heeft al het mogelijke opgebouwd en bevindt zich nu in een tijdperk waar productinnovatie en entertainment de wereld economisch (moeten) laten draaien. Producten, media, politiek, subcultuur en alles wat mogelijk interessant zou kunnen zijn voor de economie, wordt verkocht als merk. Het ontwerpen van herkenbare merkidentiteiten is zelf inmiddels een economische factor van betekenis geworden, want herkenbaarheid is misschien wel het meest succesvolle product van deze tijd. Design heeft potentie zich verder te ontwikkelen als economisch middel, maar zal misschien ook als een kritische taal in samenspraak of in tegenspraak reageren op ontwikkelingen in de maatschappij.

De Show
De Visual Power show is een intellectuele show over verbeelding in onze samenleving. De Visual Power show leent zich ervoor om kritische, politieke meningen over het actuele beeld op een inspirerende manier over te brengen. Visual Power is een project over de kracht en macht van de verbeelding. Met dit evenement willen we een creatieve bijdrage leveren aan de discussie omtrent beeldcultuur, de invloed van media, technologie en economie op het beeld. Beeld communiceert inhoud en deze is evenmin per definitie leugenachtig als dat een tekst per definitie de waarheid bevat. Het beeld en de visuele herkenbaarheid gaat het systeem van alfabetische volgorde voorbij. De Visual Power Show is een evenement dat zich begeeft op het gebied tussen een conferentie en een popconcert. De show vertegenwoordigt een tussengebied waar disciplines en culturen elkaar ontmoeten, waar we zoeken naar de essentie van een onderzoek, een mening, een gedachte, een beeld.

Voor meer informatie over de Visual Power Show: www.visual-power.comTHE POWER OF CREATIVITY! Een show voor ambtenaren, beleidsmedewerkers, bloemschikkers, uitvinders en andere mensen met creatieve aspiraties ....GRENZEN VERVAGEN! De creatieve mens kent geen onderscheid tussen werk en vrije tijd.

Concept: Mieke Gerritzen/Koert van Mensvoort ism. Diana Krabbendam (hoofdredacteur Items)
Presentatie: Koert van Mensvoort

bijdragen van o.a.: Amir Admoni, ontwerper/filmmaker - Paul Frissen, professor/auteur - Tinkebell, kunstenaar - Ine Poppe, journalist/scenarioschrijver - Olivier Otten, ontwerper - Luna Maurer, ontwerper - Roel wouters, ontwerper - Arnoud van den Heuvel, ontwerper - Gerald van der Kaap, kunstenaar - Olav Velthuis, journalist economie Volkskrant - Rolf Coppens, ontwerper - Fabio Novembre, architect, Milaan - Rob Schröder, ontwerper - Lucie Huiskens, Premsela Stichting - Kristen Denkers, actrice - Max Bruinsma, curator - Francois Jegou, ontwerper/professor, Brussel - Alan Murray, kunstenaar - Syb Groeneveld, creative commons Nederland - Han Hoogerbrugge, kunstenaar - Barbara Visser, kunstenaar - Martijn Engelbregt, kunstenaar - Arjo Klamer, hoogleraar culturele economie - Silke Wawro/Robin Gadde, ontwerpers - Max Kisman, ontwerper - Dima Stefanova, ontwerper - Ryan Oduber, kunstenaar, en anderen......Technische productie: Gerbrand Oudenaarden / Engage! Tactical Media

De Visual Power Show is de slotmanifestatie van de Dutch Design Week