Grand Opening: Front 242 + Vive La Fête + DJ Kevin Saunderson + DJ Steve Rachmad


Pete Philly & Perquisite + Daan + Mugison + Coparck + De La Vega + Galatasaray + DJ's Robob + Antal + Phenc


 

De nieuwe Effenaar gaat open! Deze grootste happening wordt natuurlijk groots gevierd met een knaller van een openingsfestival.

Tijdens de Grand Opening een exclusieve jubileum show van de legendarische electro pioniers van Front 242. Zij stonden precies 20 jaar geleden voor het eerst in de Effenaar.

Vive La Fête mag natuurlijk op geen enkel feest ontbreken!Overheerlijke geile electropop met een lekker 80's sausje.

DJ Kevin Saunderson (KMS Detroit, USA) is de producer achter Inner City. Hij komt uit de legendarische technotempel Detroit en staat bekend om zijn energieke DJ sets, waarin hij moeiteloos de grootste hits met floorfillers afwisselt. Dat belooft big fun! Eén van de succesvolste DJ’s en dance producers in Nederland is DJ Steve Rachmad (Sterac Electronics). Met zijn muziek met een funky inslag, of het nu electro, techno of retro is, houdt hij altijd de soul er in!

Daan maakte al electropop in de 'new beat tijd'. Inmiddels is hij een grote popster in België en klaar voor de wereldroem. Van zijn indie band Dead Man Ray herinneren we ons klassieke songs als ‘Chemical’ en ‘Woods’. Met zijn electropop band Daan scoort hij hits met ‘History’ en ‘Housewives’. De mens Daan in 2 woorden: elegantie en glamour.

Pete Philly & Perquisite maakt muzikale hiphop in de breedste zin van het woord met referenties naar jazz, broken beat en soul. Deze veelzijdigheid komt ook tot uitdrukking in hun live shows. Ze treden op in hybride formatie bestaande uit een DJ, contrabassist, saxofonist en cellist en natuurlijk Pete Philly op vocals.

Galatasaray is een spectaculaire rock bigband waarin een vijfkoppige blazerssectie het gevecht aangaat met drie gitaristen, twee drummers en een bassist. Soms is het filmmuziek, dan weer vette rock. Soms denk je aan Manu Chao, dan weer aan Jagga Jazzist.

Multi-talent Mugison maakt gevoelige liefdesliedjes en eigenzinnige samplepop. De IJslandse Beck. Een troubadour van het digitale tijdperk, maar bovenal een veel besproken muzikaal genie! Coparck vormt indie-rock, jazz en electronica om tot prachtige popliedjes. Denk aan Badly Drawn Boy, Blur, Beck en Radiohead.

Een stem uit duizend op een bedje van triphop, dub, funk en prangende rock, dat is De La Vega. Denk aan Portishead, Red Snapper, The Herbalizer en DJ Shadow.

We dansen deze avond (nacht) door tot 06.00 uur!! Na 04.00 uur sluiten de deuren en kan er niemand meer naar binnen

Het complete tijdschema van de Grand Opening vind je hier.