Willem de Bruin - Spuug van God


ism Parktheater Eindhoven


Willem de Bruin - Spuug van God

Een voorstelling over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp

Een kameleon verandert van kleur, maar is nog steeds een kameleon. Willem komt ook in verschillende kleuren. Maar wie Willem is weet niemand. Zelfs Willem niet.

Willem de Bruin confronteert ons met de vraag wat het betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Hij valt in verschillende identiteiten uit elkaar, die hij niet bij elkaar krijgt. Er zijn veel versies van Willem en hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt juist elementen toe. Zijn vader leerde hem te lachen naar de wereld. Wat van binnen zit, binnen te houden. Aanpassen, daarin is Willem een kei.

Willem de Bruin (1985) is muzikant en acteur en onder andere bekend van The Opposites. Hij bracht in 2018 zijn zeer lovend ontvangen soloalbum 'Man in nood' uit en maakte in datzelfde jaar zijn speelfilmdebuut in Catacombe. Bij Likeminds maakt hij nu zijn eerste theatervoorstelling Spuug van God.

Concept, tekst, spel: Willem de Bruin
Regie: Eva Line de Boer
Muziek: Willem de Bruin, Morien van der Tang, Stephan Boers, Jheynner Argote

SPUUG VAN GOD | Willem de Bruin & Likeminds

Wil je van tevoren lekker eten?
Inge’s Eettafel kookt met biologische producten van de Genneper Hoeve. Het diner bestaat uit twee gangen met brood en smeersels vooraf. De kosten zijn € 25,50. Vanaf 18.00 uur ben je welkom, we gaan om 18.30 uur aan tafel. Er is ook een vegatarisch diner.

Reserveren
Reserveren voor het diner kan tijdens openingstijden telefonisch via 040 -2 11 11 22 (kaartverkoop Parktheater Eindhoven).