Iconic Albums - Moontan


met Rinus Gerritsen van Golden Earring


Iconic Albums - Moontan

De Nederrock-klassieker van Golden Earring uitgelicht

In de Iconic Albums-reeks worden een aantal van de meest beroemde albums van de Nederlandse muziekgeschiedenis in de schijnwerpers gezet. Op donderdag 13 oktober is het de beurt aan Moontan van Golden Earring. Op deze Nederrock-klassieker uit 1973 hoor je onder meer de hits ‘Radar Love’ en ‘Candy's Going Bad’ – nummers zo legendarisch dat ze in de Verenigde Staten een gouden status behaalden.

Deze avond keren we terug naar de jaren ’70 met een aantal belangrijke hoofdrolspelers. Bassist Rinus Gerritsen doet op het podium zijn verhaal, aangevuld door video-interviews met onder meer zanger en tekstschrijver Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk en saxofonist Bertus Borgers. Eén van de hoogtepunten: Rinus neemt je mee in het ontstaansproces van ‘Radar Love’ en ‘The Vanilla Queen’ aan de hand van de mastertapes van deze Earring-klassiekers. Kom langs en dompel je onder in het unieke verhaal van vier Haagse vrienden die muzikale wereldgeschiedenis schreven.

Deze avond is onderdeel van de Iconic Albums-reeks. Op zondag 22 mei 2022 wordt het beroemde album Mental Floss For The Globe van Urban Dance Squad uitgelicht.