Tankzilla


ANKER


Tankzilla

Een stevig portie Eindhovens stonergeweld

Satan neukte een Panzer en het nageslacht is TankZilla. Zou zomaar kunnen. Wat er werkelijk gebeurde in de krochten van Eindhoven: nadat Peter Pan Speedrock de plug eruit trok, stuitte zanger-gitarist Peter van Elderen op voormalig Wolfskop-drummer Marcin Hurkmans. Zodra dit stel grondige muziekjunkies ging jammen, voelde het alsof hun motoriek verstrengeld was. In de Lichtstad sloegen de bliksems in en alle stoppen door.

Sinds die frankensteinerij zijn het elektromagnetische broeders met andere moeders. Dit tweekoppige monster heeft het platwalsvermogen van een dubbelgepantserde tank, gewapend met een arsenaal aan riffs en beats van Godzilla-kaliber. In de geest van Repomen – Peters ronkende Roadburn-alumni uit een vorig leven – wordt de asfaltgroove tot boogie-gruis verpulverd. TankZilla slaat op tilt.

ANKER

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. In ANKER hebben gezworen schoolkameraden en ex-bandmaten Daan, Erik en Wannes elkaar wederom weten te vinden. In originele jaren ‘90 opstelling brengen zij Nederlandstalige rockmuziek. Er wordt diep in de duisternis getast. Het Stratumseind, het Stadhuisplein en de Mathildelaan worden met roestige spijkers op de kaart gezet. Brand, boren en barsten: ronde cirkels mensen, in het Stroomhuis!