La Grunge + Cords by Simone + Mayleaf + Bad Penny


Presented by Come As You Are


La Grunge + Cords by Simone + Mayleaf + Bad Penny

Omdat Come As You Are nog zo lang duurt, deze fijne opsteker!

Ons fijne festival Come As You Are is helaas nog ver weg, maar niet getreurd: ook vanavond staan vier bands op de bühne die zich méér dan keí goed hebben laten inspireren door drie decennia gitaarmuziek! Oorspronkelijk stonden zij gepland op het CAYA-programma in november 2021, maar onder de nieuwe vlag van 'Come As You Are presents' komen LA Grunge - Ode to nineties rockchicks, CORDS by Simone, Mayleaf en Bad Penny nu in februari naar de Effenaar. Het toeval wil dat alle vier de acts een frontvrouw in hun midden hebben! Powerrr. En tussen de acts door is het dansen, shoegazen en pogoën geblazen met de heren van Snaren 90.  

LA GRUNGE - Ode to nineties rockchicks
De naam zegt het al: in dit project brengen gerenomeerde muzikanten een ode aan de frontvrouwen van de nineties. De grunge en rockzangeressen, om precies te zijn. De band, met uitsluitend vrouwelijke muzikanten, speelt niet alleen de hits uit de nineties maar ook obscuurder werk. Van Skunk Anansie, Alanis Morisette, K's Choice tot HOLE, Breeders, L7 en Babes in Toyland. Rock 'n roll female style!

CORDS by Simone
Cords is misschien wel bekender buiten onze landsgrenzen, dan in Nederland zelf. Want tel maar effe mee: John Peel was één van de eerste fans, ze tourden door Amerika en Australië en Steve Albini produceerde hun laatste album ‘Lunchbox’. In 2018 stond Simone al met haar Drive By Wire op Come As You Are en dachten we dat niet dichter bij het noisegoud van The Cords konden komen. Maar zie hier: we kunnen meeschreeuwen met parels als ‘Gasping’ en ‘Eat Your heart Out!’ Nog nooit voelde bij het kortste eind hebben, zo lekker. En fijn weetje: de show op 19 februari is een exclusieve. 

MAYLEAF
Allememaggies wat een heerlijke sound heeft deze band. De gestapelde lagen fuzz, de onderkoelde vocalen, de Weezer-achtige solo’s. Wat wil een mens met een grote honger naar de jaren 90 nog meer?

BAD PENNY
Een heerlijk portie punky rock ’n roll, dat is wat het impulsieve, Amsterdamse trio Bad Penny ons komt brengen. Zangeres Sofie brengt her en der ook nog wat shoegaze in en het alto-feest is compleet. Never Mind the Hype schreef eerder dat 'de video/single Gray T-Shirt (2019) qua feel en looks helemaal Colleen Green meets Supergrass is' en daar sluiten we ons volledig bij aan.