Comedy Nacht: o.a. Jeroen Leenders + Bas Birker


Comedy Nacht: o.a. Jeroen Leenders + Bas Birker

Eindhovense comedian Hermes Ahmadi neemt je tijdens Comedy Nacht mee op een trip door het Nederlandse cabaretlandschap. Een avond gevuld met de beste nieuwe talenten van eigen bodem. Cabaretiers waar je om kunt lachen, je kent het wel! 

Line-up deze editie:
- Jeroen Leenders
- Bas Birker
- Loek Marneffe 
- Jacob Adriani. 
- MC Hermes Ahmadi

Jeroen Leenders
Jeroen Leenders won in 2010 het prestigieuze Leids Cabaret Festival en sloot zich als eerste Belg aan bij Comedytrain/Toomler. Daarmee is hij ook de eerste Belg én Comedytrain comedian in onze spotlight! Als "The Jeroen Leenders Experience" speelt hij volledig geïmproviseerde shows. Zijn "normale" voorstellingen zijn al jaren succes in het theater en bij BNNVARA.

Bas Birker
Na jaren optreden in comedy line-ups speelde Bas in 2013 zijn eerste zaalshow 'Op Weg', in België en Nederland. Deze show werd uitgezonden op Canvas en Eén. Voor zijn volgende show 'Sowieso' werkte hij samen met Wim Helsen als Coach. Deze show werd in 2016 opgenomen in het Sportpaleis. In 2018 en 2019 speelde Bas zijn derde soloshow 'Je Moeder' en tegelijkertijd maakte hij in mei en juni in de 40 dagen voor zijn 40e verjaardag nog een eenmalige show, '404040', die integraal te bekijken is op Youtube. In 2020 trekt Bas voor eenn keer terug naar Nederland met zijn theatershow 'Belg', waarin hij aan het vaderland rapporteert over zijn Belgische avonturen. Ook is bas reeds vijf seizoenen de vaste gast in het programma 'De Weekwatchers' op Radio 2.

Loek Marneffe
Deze 32 jarige Brabantse stand-up comedian gaat op het podium de strijd aan met worstelingen uit het dagelijks leven en gebruikt daarbij een flinke dosis zelfspot. Met scherpe analyses neemt hij het publiek mee in zijn soms absurde gedachtespinsels om deze vervolgens keihard te relativeren met rake grappen. Als hij eenmaal op stoom is is hij maar moeilijk af te remmen. Loek stond o.a. al eens in de finale van Cabarette-ketet (2e plek) Keigrappigste (3e plek) ComedyMatch en het Krimpenerwaard Cabaret Festival.

Jacob Adriani
Jacob Adriani doet zijn best jouw avond/maand/leven (op welke schaal je ‘t ook aandurft) een beetje interessanter te maken. Hij is te simpel voor een filosoof, te arm voor een kapitalist en te eigenzinnig voor beroemdheid. Tussen wal en schip als een vis in het water.