Hit The City 2021: DADA / Feng suave / Homegrown / + many more


Hit The City 2021: DADA / Feng suave / Homegrown / + many more

Nieuw en gratis muziekfestival op acht locaties in Eindhoven!

Effenaar viert zijn 50e verjaardag en trakteert Eindhoven op een nieuw festival. Maar liefst drie dagen lang staat op Hit The City het ontdekken van nieuwe muziek centraal. Vooral indie-liefhebbers en fans van hiphop, pop, garage en singer-songwriters kunnen van 15 tot en met 17 oktober hun hart ophalen, en verder natuurlijk iedereen die zich graag laat verrassen! Hit The City vindt plaats op acht locaties in de stad, er spelen ruim 50 acts en niet onbelangrijk: de toegang is gratis!

Locaties:
Altstadt / Café Wilhelmina / De Rozenknop / Dynamo / Effenaar / Fifth / Subbar / Stroomhuis

Data & Tijden:
Vrijdag 15 oktober - 17:00 - 23:45
Zaterdag 16 oktober - 18:30 - 23:45
Zondag 17 oktober - 19:00 - 23:45

50 Jaar Effenaar
Hit The City wordt geprogrammeerd en georganiseerd door Effenaar en Friendly Fire. Het festival is een special in het kader van '50 jaar Effenaar' en is daarom geheel gratis te bezoeken.

Line-up & Timetable
Op smartphone app TimeSquare vind je een overzicht van alle artiesten en een up-to-date tijdschema van Hit The City 2021. Zoek op locatie, artiest of dag: easy peasy!

Zondag 17 oktober

 • Altstadt - Hit The City x De Brakke Grond
  Kids With Buns / EMY / Chili Ichigo
 • Dynamo - Hit The City x DOODSWENS
  De Gevreesde Ziekte / Witchfukker / Destructo
 • Effenaar
  DADA / Feng Suave
 • Fifth - Hit The City x Homegrown
  Reinel Bakole / Gita Buhari / Illnoledge
 • Rozenknop
  Max Poolman / Brent Beukelaer
 • Stroomhuis- Hit The City x Handshake
  Tramhaus / POM / Vitamin B12
 • Wilhelmina
  Josephine Odhil / Juan Juan

Chibi Ichigo - Curated by De Brakke Grond

De tweeëntwintigjarige Chibi Ichigo is een opkomend talent uit de Belgische hiphopscene. Haar experimentele sound is een mix tussen taal, rap en zang op beats met Russisch-Vlaamse invloeden. Chibi Ichigo - Japans voor kleine aardbei - staat garant voor unieke beleving zonder taalkundige barrières.

17.10.2021 - Locatie: Altstadt

EMY - Curated by De Brakke Grond

Amper eenentwintig is de in Parijs geboren Emy Kabore, maar nu al geldt deze Gentse als één van de grootste talenten in Europa. Met haar unieke stem en internationale progressive/neo soul sound is Emy, samen met de band die haar naam draagt, helemaal klaar de wereld te veroveren!

17.10.2021 - Locatie: Altstadt

Kids With Buns - Curated by De Brakke Grond

Kids With Buns is de band van Marie van Uytvanck en Amber Piddington. Met hun sfeervolle gitaren en uniek-ontwapenende, androgyne stem creëert Kids With Buns een sound die zalen stil krijgt. Frisse nummers die balanceren tussen melancholie, kracht en kleur.

17.10.2021 - Locatie: Altstadt

Josephine Odihl

'Psychedelische droompop voor dagdromers en avonturiers'. Josephine van Schaik, bekend van haar voormalige band The Mysterons, mengt invloeden van Broadcast, Unloved en PJ Harvey tot mysterieuze liedjes en neemt je vanuit Eindhoven mee naar een wereld ver van hier.

17.10.2021 - Locatie: Café Wilhelmina

Max Poolman

De Amsterdamse singer-songwriter Max Poolman maakt muziek met Folk en Country invloeden. Geïnspireerd door artiesten zoals Ben Howard, Ryan Bingham en Ryan Adams sleept Max Poolman je tijdens zijn live optredens mee met zijn rauwe stem en intieme, persoonlijke liedjes vol folklore.

17.10.2021 - Locatie: Rozenknop

POM - Curated by Handshake

POM is een vijfkoppige 'FUZZPOP' band uit Amsterdam die laat horen dat snoeiharde muziek ook vrolijk en cute kan zijn. Geïnspireerd door britpop en garagerock creëren zij hun eigen ‘FUZZPOP’. Verwacht een harde en energieke performance gepaard met een lief randje.

17.10.2021 - Locatie: Stroomhuis

Tramhaus - Curated by Handshake

Rotterdam's nieuwe livewire post-punk act Tramhaus heeft snel zijn eigen ruimte gecreëerd in de Nederlandse havenstad, op jacht naar het zenuwcentrum van zijn lijden. Het vijftal gedijt op een schokkerige energie en pure dementie om hun songwriting voort te stuwen, waardoor hun ontevredenheid omslaat in waanzin.

17.10.2021 - Locatie: Stroomhuis

Vitamin B12 - Curated by Handshake

Positiviteit staat hoog in het vaandel bij deze psychedelische rockband. En laat dat nu precies zijn wat we goed kunnen gebruiken! Waan jezelf met Vitamin B12 in de 70s, met een goede portie dynamische, zonnige, fuzzdelic vibes en stiekem een vleugje garage. De sfeer zal er niet om liegen en de alternatievelingen onder ons mogen het absoluut niet missen!

17.10.2021 - Locatie: Stroomhuis

Let op! CoronaCheck

Voor dit festival is een coronatoegangsbewijs nodig in de CoronaCheck app. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.