YĪN YĪN - Livestream


YĪN YĪN - Livestream

Kijk het optreden van Limburg's meest wereldse band online!


--

Om 21:00 gaan we live : https://www.vixy.tv/event/yinyin-effenaar

--

Heb je naast de tickets gegrepen voor het optreden van YĪN YĪN? Niet getreurd, we gaan het hele optreden voor je streamen!

In de zomer van 2017 besloten Yves Lennertz en Kees Berkers hun voorliefde voor genre-overschrijdende muziek te delen en samen nummers op te nemen. Dit gebeurde in een balletschool aan aan de voet van de Plateau van Doenrade vlakbij Alpaca Mountain (Limburg).
De twee muzikanten halen hun inspiratie uit de jaren ‘60 en ‘70, en mengen dit met onder andere met disco, afrobeat en andere wereldse klanken.”

Na release van een cassette kwam het album uit op het Zwitserse connaisseurs-label Bongo Joe Records. Live bestaat de band inmiddels uit vijf man. Stadsgenoten Remy Scheren en Robbert Verwijlen, die ze al kenden van eerdere muzikale avonturen, werden al snel bij het project betrokken. Na release van het album 'The Rabbit That Hunts Tigers' speelde de band al in clubs en op festivals door heel Europa. Van Transmusicales in Rennes tot tot Lowlands en DTRH, van Tremor op De Azoren tot tours door Duitsland, Zwitserland, Belgie en Frankrijk. 

De zomer van 2020 zou Europa aan de voeten van YĪN YĪN liggen, ware het niet dat 'Covid19' roet in het eten gooide. Weg shows op Dour, Best Kept Secret en North Sea Jazz. Tijdens de weken in quarantaine nam de band de single 'Haw Phin' op. De titel lijkt welliswaar op een heerlijk Aziatisch gerecht of een Thais tropisch eiland, maar het is Maastrichts dialect en staat voor Houd Moed! En moed houden we met deze live stream vanuit De Effenaar.
Support De Effenaar, geef liefde aan YĪN YĪN en haal een fijn hartverwarmend tropisch dansfeestje in je huiskamer!

Staat in de platenkast naast: Altin Gun, Jungle by Night & the Mauskovic Dance Band

Speelde al op: Le Guess Who, Into The Great Wide Open & LowLands

Melting Butter Session #38: YĪN YĪN - The Rabbit That Hunts Tigers