Nada Surf


+ Garcia Goodbye


(Foto: Bart van den Hoogenhoff)
Nada Surf
Het zijn graag geziene gasten in de Effenaar: de heren van Nada Surf. Na shows in 2005, 2006 en 2008, heeft het drietal Eindhoven ook in 2010 in het tourschema opgenomen. Dat betekent vermoedelijk weer een energiek avondje van deze talentrijke indierockers.
Nada Surf staat voor prima alternatieve gitaarrock, ingetogen indie en catchy powerpop. Een beetje in de stijl van Weezer, Frank Black, Fountains of Wayne, Pavement en Cake. In 1996 scoorden ze een megahit met 'Popular', maar ondertussen staat er al een hele bulk ander meesterlijk materiaal op de cv van deze drie heren.
Hun vorige studioplaat 'Lucky' is bijvoorbeeld niks minder dan een juweel. En op de meest recente uiting 'If IHad A Hi-Fi' neemt Nada Surf nummers van anderen (o.a. Spoon, Depeche Mode, The Moody Blues en Kate Bush) onder handen. Wie weet spelen ze een paar van deze covers ook wel in de Effenaar. Maar reken ook zeker op een greep uit het eigen omvangrijke repertoire.

Garcia Goodbye
Belgisch. Volledig nieuw. Geen bekende producer achter de knoppen laten staan, geen rock rally verleden en nooit een grote bek opgezet. En toch: een platendeal versierd, een wereldwijd publishingcontract in de wacht gesleept, een debuutplaat die in de Benelux in de winkel ligt en een eerste single met airplay in binnen- en buitenland. Het gaat erg lekker met Garcia Goodbye! Vanavond maakt de band haar Eindhovense debuut. Check de single alvast op de MySpace van de band.